Triatlonista Antoanela Manac trage tare pentru a prinde Jocurile Olimpice

862
Triatlonista Antoanela Manac trage tare pentru a prinde Jocurile Olimpice - triatlonista-1527093402.jpg

Articole de la același autor

Federația Română de Triatlon țintește să ducă, în premieră națională, un sportiv la startul următoarei ediții a Jocurilor Olimpice, iar constănțeanca Antoanela Manac își continuă parcursul excelent și bifează puncte importante necesare calificării, bifând o altă premieră pentru România - medalie la o cupă continentală.

Mai exact, Antoanela Manac a cucerit medalia de bronz la Cupa Continentală de triatlon "Yasmine Hammamet" ATU African Cup (Tunisia). În drumul către medalie, sportiva legitimată la Atena Sport Club Constanța a înotat foarte bine, a ieșit a doua din prima tranziție, iar după trei ture de ciclism, a intrat în primele trei în cea de-a doua tranziție. În clasamentul final, Antoanela a fost întrecută doar de Nina Eim (Germania) și Theresa Feuersinger (Austria).

Triatonista din România acumulează, astfel, experiența și punctele vitale calificării, în premieră națională, la startul unei ediții de JOl - Tokyo 2020. Într-un an de zile, a reușit o urcare de pe poziția 353, până pe locul 150 mondial.

În data de 18 mai, sportiva a luat startul în prima etapă de Cupă Mondială care contează pentru stabilirea clasamentului de calificare la Jocurile Olimpice din 2020 - Astana ITU Triathlon World Cup.

Manac a fost selecționată în echipa ASICS World Triathlon Team, formată din șase sportivi proveniti de la federații naționale în dezvoltare, printre care și România, cu șanse reale de calificare pentru Tokyo 2020.

Următoarea competiție la care va lua parte Antoanela Manac este Cupa Europeană de la Dnipropetrovsk (Ucraina), în 2 iunie. Două săptămâni mai târziu, pe 17 iunie, va lua startul la Cupa Mondială de la Antwerpen (Belgia). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8697 secunde