Trofeele veteranului Traian Petcu, donate Colegiului Național "Mircea cel Bătrân"

251
Trofeele veteranului Traian Petcu, donate Colegiului Național

Articole de la același autor

Atletul veteran Traian Petcu, născut la malul mării, în urmă cu 94 de ani, maestru al sportului și cetățean de onoare al Constanței, a donat Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" o vitrină sportivă impresionantă. Peste 100 de plachete, 85 de cupe, 90 de medalii, 50 de fanioane, 48 de diplome și sute de numere de concurs - toate obținute în cei 82 de ani de activitate în slujba sportului, indiferent că vorbim de momentele în care a concurat sau în cele în care a predat educație fizică și sport.

"Le sunt foarte recunoscător domnului director prof. Vasile Nicoară, prof. Ionela Simula și prof. Gheorghe Moraru, pentru faptul că mi-au oferit această oportunitate. Sunt absolvent al acestui liceu și mă simt mândru că munca mea va dăinui pe holurile instituției de acum încolo", a declarat Traian Petcu, cel care a mai donat, în urmă cu câteva luni, Colegiului Național "Mircea cel Bătrân", o troiță.

Traian Petcu este unul dintre artizanii atletismului constănțean. În anii ‘40, acesta devenea multiplu campion regional în probele de 400 - 800 metri, 1.500 metri plat, crosul de 10 km. A fost legitimat la AS Constanța (1940), CS Dezrobirea Constanța (1946), AS Concordia-Petrol și Dinamo București (1949). A stabilit recordul național la ștafetă 4x1.500 metri și a cucerit multe alte medalii naționale.

A luat startul în sute de concursuri naționale și internaționale, iar în 1947, la Predeal, a fost premiat de însuși Regele Mihai l.

A contribuit la dezvoltarea atletismului, luând parte la conferințe metodice-științifice în țară și străinătate, cercetări științifice, membru în Comisia Medicală de Geriatrie-Gerontologie - prof. dr. Ana Aslan. A scris trei cărți sportive, a oferit mii de interviuri de-a lungul vremurilor, în presa scrisă, radio, televiziune. După vârsta de 40 de ani, a luat parte la majoritatea concursurilor de atletism pentru veterani, terminând mereu în primele trei locuri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3789 secunde