Trofeul Carpați aduce spectacolul handbalistic la Sala Sporturilor

345
Trofeul Carpați aduce spectacolul handbalistic la Sala Sporturilor - trofeulcarpati-1498063776.jpg

Articole de la același autor

În perioada 23-25 iunie,  Sala Sporturilor din Constanța  va găzdui întrecerile Trofeului Carpați la handbal feminin - tineret, competiție în care se vor întâlni cele mai puternice patru națiuni ale Europei: România, Rusia, Franța și Olanda. 


Selecționerul tricolorelor, constănțeanul Ion Crăciun, este optimist înaintea debutului competiției și este sigur că va fi un spectacol handbalistic de mare calitate. De asemenea, tehnicianul se bucură de faptul că FR de Handbal a decis să aducă Trofeul Carpați la malul mării. 


"Mă bucur că am reușit să aducem competiția la Constanța. Orașului îi era dor să vadă handbal feminin de calitate. Rusia pornește cu un ușor avantaj, fiind campioana mondială la această categorie de vârstă, dar acest lucru nu ne sperie. Din contră, ne motivează să ne autodepășim", a declarat, pentru "Cuget Liber", selecționerul Ion Crăciun. 


Iată programul complet al meciurilor: vineri, 23 iunie: Rusia - Franța (ora 17), România - Olanda (ora 19); sâmbătă, 24 iunie: Rusia - Olanda (ora 17), România - Franța (ora 19); duminică, 25 iunie: Olanda - Franța (ora 11), România - Rusia (ora 13).
 
Vicecampioana mondială de tineret en-titre, Rusia, vine pe litoral cu multe dintre jucătoarele campioane mondiale de junioare din 2016, dispunând de o generație de excepție. Medaliată cu bronz la ultimele mondiale de tineret, România a promovat deja patru jucătoare în lotul național de senioare: Iulia Dumanska, Cristina Laslo, Alina Ilie și Florentina Craiu. Din actuala generație, se distinge fără discuții Sorina Târcă (Corona Brașov), fiica fostei jucătoare, actualmente antrenoare, Mariana Târcă. Tânăra sportivă este lăudată și de selecționerul Ion Crăciun. 


"Ca în oricare generație, există câte o jucătoare care atrage toate privirile, un vârf de lance. Acum este rândul Sorinei Târcă să fie lidera din teren. O jucătoare foarte talentată, cu un potențial imens, alimentat de seriozitatea cu care muncește zilnic la antrenamente", a declarat Ion Crăciun. 


Chiar dacă nivelul handbalului feminin constănțean este unul modest, în lotul de 19 jucătoare convocate pentru această acțiune, se regăsește și o jucătoare crescută la Constanța. Daria Bucur și-a făcut junioratul la CSS1 Constanța, însă s-a transferat la echipa din Liga Națională Corona Brașov. 


Federația Română de Handbal a pus în vânzare biletele pentru accesul în sală. Acestea se pot găsi online, pe eventim.ro, magazinele partenere: Cărturești, Orange, Vodafone, Germanos, OMV, dar și în incinta Sălii Sporturilor. Prețul unui bilet pe toată ziua (două partide) este de 10 lei, iar un abonament pentru întreaga durată a competiției - 25 lei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0271 secunde