Suedia - România, în preliminariile CE de handbal masculin 2010

"Turcul" schimbă garda pentru războiul din Nord

645
Reprezentativa masculină de handbal a României va disputa, mâine, la Lund, împotriva Suediei, cea de-a cincea partidă din cadrul Grupei I de calificare la turneul final al Campionatului European din 2010, lotul de 16 jucători suferind modificări semnificative față de jocurile precedente.

Sub comanda selecționerului Aihan Omer, naționala României s-a reunit într-o formulă inedită, "Turcul" având la dispoziție un lot lărgit pentru pregătirea ultimelor patru partide din Grupa I. Față de meciurile anterioare, lotul de 16 jucători al României a suferit o întinerire masivă, fiind cooptați mai mulți handbaliști de viitor.
Omer va înfrunta Suedia cu Ionuț Stănescu, Mihai Popescu - portari, Florin Ciubotariu, Alexandru Asoltanei, Valentin Ghionea, Andrei Mihalcea - extreme, Gheorghe Irimescu, Paul Giotoiu - pivoți, Alin Șania, Alexandru Csepreghi, Daniel Mureșan, Ioan Stan - interi, Mihai Rohozneanu și Cristian Fenici - centri.
"Nu s-a renunțat la stranieri sau la jucătorii mai experimentați, ci s-a decis ca, de această dată, să mergem pe mâna jucătorilor mai tineri. Sunt handbaliști care au anunțat că au probleme de sănătate - Rareș Jurcă și Adrian Petrea -, dar și familiale, cazul lui Dan Savenco. Chiar și în aceste condiții, sperăm să facem o figură frumoasă în Suedia", a declarat directorul tehnic al naționalei, Gheorghe Goran.
Tricolorii pleacă, astăzi, spre Lund, urmând ca mâine, de la ora 20.15, să joace meciul cu Suedia.
Celelalte partide rămase de jucat în preliminariile CE 2010 se vor disputa pe 13 iunie, cu Muntenegru, la București, pe 17 iunie, cu Turcia, la Reșița, și pe 20 iunie, cu Polonia, în deplasare. În clasamentul grupei, România ocupă locul trei, cu 4 puncte, în urma Suediei (10 p) și Poloniei (6 p). La turneul final se va califica doar prima clasată.
v v v
Conducerea clubului HCM Constanța a decis ca partidele de pe teren propriu din grupele Ligii Campionilor să se dispute la Buzău, în cazul în care "marinarii" vor obține calificarea în această fază a competiției.
"Regret că ne vom priva spectatorii de meciurile din Champions League, dar EHF a fost foarte drastică și nu ne-a mai acordat dispensă. Pentru a putea evolua în grupe, va trebui să câștigăm un turneu la care vor participa alte trei formații. Am solicitat ca turneul să se desfășoare la Constanța și avem șanse să se întâmple acest lucru", a declarat directorul executiv al HCM-ului, Nurhan Ali.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4235 secunde