Turneul celor Șase Națiuni, la start! Anglia - Franța, derby-ul primei etape

927
Turneul celor Șase Națiuni, la start! Anglia - Franța, derby-ul primei etape - ddd-1580460673.jpg

Articole recomandate

Ediția cu numărul 21 a Turneului celor Șase Națiuni la rugby, cea mai puternică întrecere a emisferei de nord, va debuta sâmbătă, 1 februarie, cu toate competitoarele venind după participarea, în toamna anului trecut, la Cupa Mondială din Japonia, potrivit Agerpres. Turneul va începe anul acesta în forță, cu celebrul Le Crunch, meciul dintre marile rivale Anglia și Franța, programat pe 2 februarie, pe Stade de France din Saint-Denis.

Dacă Anglia este considerată principala favorită, ea aliniindu-se la start din postura de vicecampioană mondială, celelalte țări au ca principal obiectiv pe lângă, bineînțeles, cucerirea trofeului, ștergerea impresiilor mai puțin plăcute lăsate la Mondialul nipon. Rezultatele primei etape vor indica însă cu siguranță ''pulsul'' turneului, pe lângă partida dintre Franța și Anglia urmând să se dispute, pe 1 februarie, meciurile Irlanda - Scoția și Țara Galilor - Italia.

''Trandafirii'', sub conducerea selecționerului Eddie Jones, vor merge la Paris cu un moral bun, având încă în memorie victoriile obținute la CM 2019 contra Australiei și Noii Zeelande. Jones a anunțat că va da șansa, așa cum a făcut-o și în Japonia, jucătorilor tineri să se afirme, dar va avea pe teren și pe cei cu mai multă experiență. El a convocat la lot opt jucători care până acum nu au mai evoluat la prima reprezentativă, care vor avea însă alături pe unii dintre cei mai buni ''veterani'', printre care Ben Youngs (95 selecții), Courtney Lawes (81 selecții), Owen Farrell (79 selecții), Joe Launchbury (68 selecții), Jamie George (45 selecții) etc. Poate singurul ''minus'' în cadrul naționalei ar fi starea de spirit nu foarte bună a componenților echipei Saracens, campioana europeană, echipă care s-a văzut sancționată cu retrogradarea în cel de-al doilea eșalon valoric din Anglia pentru încălcarea regulilor salariale.

Franța va fi însă primul obstacol în calea visurilor lui Jones. După o evoluție sub așteptări la Cupa Mondială, unde a fost eliminată în faza sferturilor, francezii vor să demonstreze că naționala și-a revenit și poate ținti din nou la rezultate de excepție. Cu un nou selecționer, în persoana lui Fabien Galthie, care l-a înlocuit pe Jacques Brunel, ''cocoșii galici'' vor aborda și ei Turneul cu multe noutăți în lot, selecționerul susținând mereu că ''prima reprezentativă trebuie să fie întinerită, să se înnoiască''.

Câștigătoare a Marelui Șlem la ediția trecută și locul 4 la Cupa Mondială 2019, Țara Galilor va avea în mod sigur un cuvânt greu de spus și la actuala ediție a Six Nations. Tot cu un neozeelandez pe banca tehnică, Wayne Pivac, care l-a înlocuit pe conaționalul său Warren Gatland, galezii vor avea un meci facil, acasă, contra Italiei. ''Azzurri'' au ca obiectiv evitarea ultimului loc, pe care l-au ocupat la majoritatea edițiilor, dar și afirmarea unei noi generații care să ducă la un alt nivel ceea ce au început celebrii Parisse, Castrogiovanni, Ghiraldini, Geldenhuys sau Troncon. Ca și la alte naționale, și banca tehnică a Italiei a fost schimbată, sud-africanul Franco Smith luându-i locul irlandezului Conor O'Shea (ex-Harlequins) și încercând să vină, bineînțeles cu ceva nou.

''Vom încerca să renunțăm la jocul nostru tipic, bazat pe recuperarea și menținerea balonului cât mai mult, și să dezvoltăm fazele de atac concomitent cu o mai bună prestație în momentele fixe'', a anunțat selecționerul Irlandei, Andy Farrell (44 ani), care a sosit în locul lui Joe Schmidt.

Scoția, deși vine după un turneu mondial dezastruos pe care l-a părăsit chiar din faza grupelor, va aborda Six Nations 2020 cu același selecționer, Gregor Townsend, ''ciulinii'' și ''trandafirii'' fiind singurii care și-au păstrat antrenorii principali. Totuși, pentru Townsend lucrurile nu sunt deloc simple, ba dimpotrivă, va avea o sarcină foarte grea în condițiile în care din lot, după Mondial, s-au retras jucători de bază, cum ar fi Greig Laidlaw, John Barclay, Tommy Seymour, iar alții sunt accidentați: Darcy Graham, Finn Russell, căpitanul Stuart Hogg. ''Trebuie să jucăm cât mai bine posibil'', s-a rezumat să declare Townsend, conștient de situația complicată cu care se confruntă.

Din punct de vedere al ierarhiei internaționale, Anglia va începe Turneul celor Șase Națiuni 2020 de pe locul 3 în clasamentul mondial, Țara Galilor fiind pe 4, Irlanda pe 5, Franța pe 7, Scoția pe 9, iar Italia pe poziția a 12-a.

Programul Turneului celor Șase Națiuni 2020:

ETAPA 1:

Sâmbătă 1 februarie

Țara Galilor - Italia (Millennium Stadium, Cardiff)

Irlanda - Scoția (Lansdowne Road Stadium, Dublin)

Duminică 2 februarie

Franța - Anglia (Stade de France, Saint-Denis)

ETAPA A 2-A

Sâmbătă 8 februarie

Irlanda - Țara Galilor (Lansdowne Road Stadium, Dublin)

Scoția - Anglia (Murrayfield Stadium, Edimbourg)

Duminică 9 februarie

Franța - Italia (Stade de France, Saint-Denis)

ETAPA A 3-A

Sâmbătă 22 februarie

Italia - Scoția (Stadio Olimpico, Roma)

Țara Galilor - Franța (Millennium Stadium, Cardiff)

Duminică 23 februarie

Anglia - Irlanda (Twickenham Stadium, Londra)

ETAPA A 4-A

Sâmbătă 7 martie

Irlanda - Italia (Lansdowne Road Stadium, Dublin)

Anglia - Țara Galilor (Twickenham Stadium, Londra)

Duminică 8 martie

Scoția - Franța (Murrayfield Stadium, Edinburgh)

ETAPA A 5-A

Sâmbătă 14 martie

Țara Galilor - Scoția (Millennium Stadium, Cardiff)

Italia - Anglia (Stadio Olimpico, Roma)

Franța - Irlanda (Stade de France, Saint-Denis)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5721 secunde