UEFA a deschis ancheta împotriva României în cazul Kosovo: Șase capete de acuzare

312
UEFA a deschis ancheta împotriva României în cazul Kosovo: Șase capete de acuzare - gaerie-1694713523.jpg
La doar două zile după meciul de pe Arena Națională, în care echipa națională de fotbal a României a câștigat cu scorul de 2-0, Comisia de Disciplină a UEFA a deschis joi, o investigație cu privire la bannerul și scandările care au avut mesajul „Kosovo e Serbia" (și „Basarabia e România"), care au determinat echipa oaspete să părăsească terenul și au dus la întreruperea jocului timp de 50 de minute.


Jocul a fost reluat, dar era evident că acest incident va avea consecințe în viitor. Ancheta UEFA era inevitabilă, mai ales după ce arbitrul francez Willy Delajod și delegatul UEFA, englezul Andrew Shaw, au depus raportul, și nu se putea evita ceea ce era de așteptat.


Vor fi analizate șase acuzații în cadrul acestei anchete:


-Mesaje provocatoare de natură ofensatoare (bannere ilicite, nu doar ”Kosovo e Serbia”, ci și ”Basarabia e România”);
-Mesaje provocatoare de natură ofensatoare (scandări ilicite);
-Comportament rasist;
-Aprinderea de torțe;
-Aruncarea de obiecte pe teren;
-Blocarea zonelor de acces publice.


Ce riscă naționala României


Primele trei acuzații sunt cele mai serioase în ceea ce ne privește. În cazul în care vom fi găsiți vinovați, există riscul ca unele dintre meciurile noastre să se desfășoare fără spectatori, inclusiv cel împotriva Andorrei pe 15 octombrie și chiar meciul cu Elveția pe 21 noiembrie, care este ultima partidă din campania de calificare pentru Campionatul European din Germania.


Reprezentanții echipei Kosovo doresc să aplice articolul 14 din regulamentul UEFA, care se referă la rasism, și să se ia în considerare o posibilă sancțiune de 0-3 în favoarea lor în acest caz.


Cu toate acestea, este important de menționat că meciul cu Kosovo nu ar fi fost pierdut automat la „masa verde” dacă nu s-ar fi reluat. Investigarea acestor acuzații va determina consecințele exacte ale incidentului.


În paralel, la Priștina se exercită presiuni. Conform unui comunicat emis de federația locală (FFK) și preluat de cotidianul Telegrafi, FFK a trimis documente către UEFA și Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS), inițiind o plângere și solicitând autorităților europene sancționarea FRF.
Se atrage atenția asupra “scandărilor naționaliste, a bannerelelor și discursului de ură exprimate de suporterii echipei naționale a României".
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3229 secunde