Uluitor! România revine de la 0-2 cu Ucraina şi se califică la Turneul Final al Billie Jean King Cup

1880
Uluitor! România revine de la 0-2 cu Ucraina şi se califică la Turneul Final al Billie Jean King Cup - romania-billie-1713079206.jpg

Articole de la același autor

A fost o noapte albă pentru întreaga suflare a tenisului feminin românesc. România a întâlnit în week-end Ucraina în calificările pentru Turneul Final al Billie Jean King Cup, iar „tricolorele” s-au jucat cu emoţiile fanilor aflaţi în ţară, dar şi în tribune.

După o primă zi în care atât Ana Bogdan, cât şi Jaqueline Cristian au fost învinse de Lesia Tsurenko, respectiv Elina Svitolina, a urmat cea de-a doua zi în care fetele noastre, conduse de pe margine de braşoveanul adoptat de Constanţa, Horia Tecău, au scris istorie.
A fost decizia ucrainenilor ca meciul să se joace în Statele Unite ale Americii, în Florida, mai precis pe o arenă destul de micuţă şi cochetă aflată în regiunea Fernandina Beach.
Suprafaţa de joc a fost una cel puţin ciudată, jucătoarele fiind nevoite să evolueze pe o zgură de culoare neagră care parcă îţi dădea fiori doar atunci când o priveai.
Câţiva români aflaţi în Florida au luat cu asalt tribunele micuţei arene şi le-au încurajat pe fetele noastre, chiar dacă speranţele erau unele foarte mici după prima zi.
Plecând de la 0-2 pentru Ucraina, Ana Bogdan a intrat pe teren şi a dat piept cu o jucătoare fenomenală, care se poate lăuda cu multe titluri câştigate în cariera sa, Elina Svitolina.
Ana a început foarte bine partida şi nu s-a lăsat impresionată de valoarea adversarei sale, câştigând primul set cu 6-4. Svitolina a revenit foarte repede pe tabela de marcaj şi s-a impus în cel de-al doilea set cu acelaşi scor, 6-4.
În decisiv Ana Bogdan a fost mai stăpână pe situaţie. „Zeiţa din Sinaia” a lovit extrem de puternic din toate colţurile terenului şi a luptat până la capăt, reuşind o victorie formidabilă după ce s-a impus cu 6-3. Scorul devenise 2-1 la general pentru Ucraina, iar adversarele noastre începeau deja să tremure.
În meciul al doilea a pătruns pe teren simpatica Jaqueline Cristian din București, cea care a întâlnit-o pe „veterana” Lesia Tsurenko.
„Jaq” a pierdut primul set cu 3-6, însă a revenit în parţialul al doilea şi s-a impus cu 6-4, împingând meciul în setul decisiv. Acolo, românca a fost stăpână pe situaţie şi a profitat de oboseala adversarei sale care se află la apus de carieră. S-a impus cu 6-4 şi a egalat situaţia la general. Imediat după ultimul punct al meciului, Horia Tecău a sprintat către Jaqueline şi a întrebat-o „Mai poţi?”. Răspunsul a venit imediat: „Hai să o facem pentru România”.

Un final interzis cardiacilor
În aceste condiţii Horia Tecău a demonstrat că este un tehnician desăvârşit. Pentru partida de dublu erau programate să intre pe teren Anca Todoni şi Mara Gae, însă Horia a riscat totul şi le-a stricat „reperele” ucrainenilor. A decis să meargă pe mâna Anei Bogdan şi a lui Jaqueline Cristian, chiar dacă acestea erau deja obosite după două meciuri lungi. De partea cealaltă a fileului au stat nimeni altele decât surorile Kichenok, Lyudmyla şi Nadiia.
Un dublu redutabil care a făcut ravagii de multe ori în circuitul WTA atunci când a pătruns pe teren. Cele două erau odihnite şi toată lumea le oferea prima şansă.
Startul meciului a fost unul în favoarea româncelor. În primul set Ana şi Jaqueline s-au impus cu 6-2 în timp ce în parţialul al doilea s-a mers cap la cap, până în tie-break.
Acolo am avut parte de un final interzis cardiacilor. Ana şi „Jaq” au dat tot ce au avut mai bun, au luptat cu inimă şi cu dăruire şi s-au impus cu 9-7, reuşind minunea! Calificarea echipei naţionale la Turneul Final al Billie Jean King Cup care va avea loc la mijlocul lunii noiembrie, în Spania, la Sevilla.
După ultimul punct, Ana Bogdan a aruncat racheta din mână, s-a uitat către Horia Tecău şi nu şi-a mai putut stăpâni lacrimile. Erau lacrimile unei jucătoare care după prima zi, atunci când a fost învinsă de Lesia Tsurenko, a fost pur şi simplu desfiinţată de presa din România. La fel a păţit şi Jaqueline Cristian.
Horia Tecău le-a luat pe amândouă în braţe iar în timpul bucuriei s-a auzit un puternic „Ţi-am zis eu că vom reuşi”, aceasta fiind replica Anei Bogdan către constănţean.
A fost un meci de povestit nepoţilor, o partidă pe care poate că avem ocazia să o vedem doar o singură dată în viaţă. România a luptat chiar şi atunci când nu i-a mai dat nimeni nicio şansă, iar Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian au demonstrat că se poate chiar şi fără experimentatele Simona Halep sau Sorana Cîrstea. România a învins, România merge la Sevilla!


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4537 secunde