Preparatorul fizic al rugbiștilor "marinari", Alin Larion:

"Un antrenor ex-dinamovist la Farul, o idee nefericită"

1971
În ultimii ani, deși a fost ținut "în umbră", a contribuit în mare măsură la rezultatele echipei de rugby RCJ Farul, atâtea câte au fost. Este preparator fizic, cadru didactic universitar, și îi ajută pe sportivi să ajungă în forma maximă. Numele său - Alin Larion.

Alin Larion este un nume binecunoscut în lumea sportului constănțean. Fostul multiplu campion național și balcanic de atletism a primit, în urmă cu câțiva ani, invitația de a se alătura staff-ului tehnic al echipei de rugby RCJ Farul și, de atunci, este responsabil cu exercițiile fizice ale "marinarilor". Numirea noului antrenor, în persoana lui Cristian Brănescu, a fost primită cu entuziasm de Larion.
"Am pornit pe un nou drum, cu un antrenor, Cristian Brănescu, iubit și respectat de toți jucătorii. Atmosfera în lot este cu totul alta, este o schimbare în bine. De-a lungul timpului, am fost martorul mai multor încercări. Experimentul cu antrenorii străini nu a dat rezultate, aceștia nu s-au adaptat la realitățile rugby-ului românesc. A venit apoi Mircea Paraschiv, un fost dinamovist, și toată lumea știe ce s-a întâmplat. O idee nefericită. La ce echipă a avut Farul anul trecut, ar fi trebuit să câștige titlul fără probleme, mai ales că echipa a avut susținere financiară. Revenind la sezonul actual, cred că putem scoate rezultate bune și, când spun asta, mă gândesc inclusiv la titlul național. Va fi greu, adversarele s-au întărit, dar putem să ne îndeplinim obiectivele", a declarat, pentru "Cuget Liber", Alin Larion.
Rugbiștii constănțeni se vor pregăti, timp de trei săptămâni, pe litoral, apoi vor pleca în cantonament, la Tușnad sau Covasna. Până la debutul campionatului, Farul ar mai putea participa la un turneu amical în Franța.

Stejarii pleacă, mâine, în Italia
Selecționata Stejarii București va pleca, mâine, către Italia, pentru meciul împotriva celor de la Crociati Parma, din etapa a cincea a Challenge Cup la rugby, programat sâmbătă, 15 ianuarie, de la ora 16.00 (ora României). În lotul de 30, se regăsesc și patru jucători de la RCJ Farul - Daniel Carpo, Constantin Gheară, Cătălin Nicolae și Adrian Apostol.
În tur, românii s-au impus la limită, cu scorul de 20-19. Momentan, Stejarii ocupă locul trei în clasamentul Grupei a IV-a, având trei puncte avans față de italieni, ultimii clasați. Echipa care pierde are mari șanse de a încheia competiția pe ultimul loc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Ianuarie 2011
Stire din Sport : Farul și-a reluat pregătirile
Vineri, 07 Ianuarie 2011
Stire din Sport : Farul trimite întăriri Stejarilor
Vineri, 17 Decembrie 2010
Stire din Sport : "Farul poate ajunge de pe opt pe patru"
Pagina a fost generata in 1.248 secunde