Liga Naţională de baschet feminin

Un eşec surprinzător! Phoenix CSU Simona Halep intră în reorganizare

116
Un eşec surprinzător! Phoenix CSU Simona Halep intră în reorganizare - unesec-1608567194.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep a încheiat turneul de la Sfântu Gheorghe contabilizând două înfrângeri în cele două jocuri susţinute. Iar dacă eşecul suferit în faţa campioanei ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe era de aşteptat (poate doar mai puţin proporţiile scorului, 43-99), în schimb, pasul greşit comis în faţa celor de la ACS KSE Târgu Secuiesc este de trecut în dreptul surprizelor neplăcute.



Victoria în partida cu Târgu Secuiesc era obiectivul principal al echipei constănţene în acest turneu de campionat cu numărul patru, punctele puse în joc fiind importante în consolidarea poziţiei din clasament. Teoretic, ţinând cont de startul slab de sezon al adversarei, care în primele şapte partide reuşise o singură victorie, Constanţa pornea mare favorită şi nu se punea decât problema scorului. N-a fost însă să fie aşa…


Disputat tot în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe, contând pentru etapa a noua a Ligii Naţionale, meciul cu echipa din Târgu Secuiesc a început cât se poate de rău pentru baschetbalistele antrenate de Carmin Popa, care au cedat primul sfert la o diferenţă pe care nici cel mai pesimist suporter nu o anticipa: 6-19! De fapt, aici s-a şi decis soarta jocului, deşi constănţencele au călcat acceleraţia şi şi-au adjudecat sferturile doi şi trei: 21-17 şi 13-10. Sfertul patru şi finalul de meci au aparţinut tot fetelor de la Târgu Secuiesc, 13-7, astfel că Phoenix CSU Simona Halep s-a recunoscut învins, scor final 47-59.


Cea mai bună jucătoare de pe teren a fost Chelsea Lynn Mitchell, care a marcat 30 de puncte pentru echipa din Târgu Secuiesc, prestaţia jucătoarei americance fiind decisivă în economia întâlnirii. De partea cealaltă, de la Phoenix CSU Simona Halep au punctat la statistică americanele Nikia McDonald (16 puncte) şi Denia Stewart (14 recuperări).


„Final de turneu cu înfrângere pentru fetele noastre, la capătul unei partide extrem de disputate. Chiar dacă am reușit să câștigăm două sferturi, avantajul luat pe tabela de marcaj de adversarele noastre încă din startul meciului ne-a complicat mult situația în teren.


După partida cu KSE Târgu Secuiesc, va urma o perioadă de reorganizare a echipei”, au transmis reprezentanţii CS Phoenix.


XXX



Iată rezultatele înregistrate în celelalte partide ale rundei: Sepsi SIC Sfântu Gheorghe - CSM Alexandria 112-33, CSM Satu Mare - CSM Târgovişte 68-48, CS Agronomia Bucureşti - FCC Baschet Arad 52-75, CSU Rookies Oradea - CSTBv CSU Olimpia Braşov 39-82, CS Universitatea Cluj-Napoca - CS Rapid Bucureşti 74-58.


În clasament, CSU Simona Halep ocupă locul şapte, cu 13 puncte. Lideră este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (16 p), urmată, în ordine, de CS Municipal Satu Mare (16 p), FCC Baschet Arad (16 p), CSTBv CSU Olimpia Braşov (15 p) şi CS Municipal Târgovişte (14 p).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.055 secunde