Un nou premiu pentru Simona Halep. Thriller-ul de la Dubai, desemnat „Meciul Anului”

202
Un nou premiu pentru Simona Halep. Thriller-ul de la Dubai, desemnat „Meciul Anului” - unnou-1607439134.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă pandemia Covid-19 i-a dat multe planuri peste cap, Simona Halep încheie anul 2020 cu o nouă distincţie. Meciul pe care sportiva din Constanţa l-a disputat împotriva Elenei Rîbakina (Kazahstan), în finala turneului de la Dubai, a fost desemnat „Meciul Anului” de către WTA, informează site-ul circuitului profesionist feminin de tenis.

„Un meci de neuitat. În thriller-ul de la Dubai, fostul nr. 1 mondial şi-a adunat toate forţele pentru a depăşi opoziţia unei jucătoare inspirate”, a punctat sursa citată.

Pe 22 februarie 2020, Simona Halep câştiga finala turneului WTA de la Dubai (Emiratele Arabe Unite; premii totale de 2.643.670 dolari), învingând-o la mare luptă, în trei seturi, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5), pe kazaha Elena Rîbakina.

Constănţeanca se impunea, astfel, pentru a doua oară la Dubai, acesta fiind al 20-lea titlu al carierei la momentul respectiv. Au urmat apoi triumfurile de la Praga şi Roma, astfel că finele lui 2020 o prinde cu 22 de titluri în palmares.

Pentru titlul de „Meciul Anului”, au mai fost nominalizate partidele Venus Williams - Serena Williams, de la Lexington, Arina Sabalenka - Coco Gauff, de la Ostrava, şi Naomi Osaka - Anett Kontaveit, de la Cincinnati / New York.

Nu mai e favorita fanilor!

În schimb, Simona Halep nu a mai reuşit să fie prima în ancheta de Favorită a Fanilor în circuitul WTA. Desemnată cea mai îndrăgită jucătoare trei sezoane la rând (2017, 2018 şi 2019), constănţeanca i-a cedat titlul onorific jucătoarei poloneze Iga Swiatek, laureată anul acesta în turneul de la Roland Garros.

Iga Swiatek devine a doua jucătoare din Polonia, după Agnieszka Radwanska (premiată în şase rânduri!), care cucereşte inimile fanilor din circuitul WTA.

Două românce, în optimile turneului ITF de la Dubai

Jucătoarele românce de tenis Sorana Cîrstea şi Gabriela Ruse s-au calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), în timp ce Jaqueline Cristian a fost eliminată încă din primul tur.

În vârstă de 30 de ani, Sorana Cîrstea (86 WTA) a învins-o categoric, marţi, în runda inaugurală, pe Ana Blinkova (Rusia; 22 ani, 60 WTA; cap de serie nr. 4), scor 6-2, 6-1, în timp ce Gabriela Ruse (23 ani, 177 WTA), venită din calificări, a trecut greu de slovena Kaja Juvan (20 ani, 104 WTA), scor 6-2, 6-7 (6), 6-1.

Din păcate, într-un alt meci din primul tur, Jaqueline Cristian (22 ani, 167 WTA), venită la rându-i din calificări, a fost învinsă de muntenegreana Danka Kovinic (26 ani, 77 WTA), scor 1-6, 3-6.

În optimi, Gabriela Ruse o va înfrunta pe învingătoarea din partida Kristina Mladenovic (Franţa, cap de serie nr. 1) - Magdalena Frech (Polonia), iar Sorana Cîrstea va întâlni o reprezentantă a Italiei, câştigătoarea meciului Elisabetta Cocciaretto - Jasmine Paolini. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5889 secunde