Un rugbist de la ACS Tomitanii, în lotul extins al „stejăreilor” U20 pentru EURO 2021

182
Un rugbist de la ACS Tomitanii, în lotul extins al „stejăreilor” U20 pentru EURO 2021 - 24446315210159597420023270844614-1634892683.jpg
Naţionala de rugby U20 a României va participa, în perioada 6-14 noiembrie, la Campionatul European de la Coimbra (Portugalia), prima astfel de competiţie care se organizează, după doi ani, la această categorie de vârstă, anul trecut turneul fiind anulat.

Staff-ul tehnic al României U20, format din Marius Tincu şi Răzvan Popovici, a selecţionat un număr de 36 de jucători, care evoluează la echipe din Superligă, Divizia Naţională de Seniori şi campionatele din Franţa, Elite Espoirs şi Italia. Printre aceştia, se regăseşte şi Vlad Burduja (linia a II-a), de la ACS Tomitanii Constanţa.

„Stejăreii” se vor reuni, pe 27 octombrie, într-un stagiu de pregătire la CSN Snagov, din cei 36 de sportivi convocaţi staff-ul urmând să aleagă 26 care vor reprezenta România la competiţia din Portugalia.

„Avem un lot foarte bun cu jucători pe care i-am urmărit şi, dacă nu vom avea probleme pe parcurs cu accidentări sau legate de situaţia sanitară actuală şi vom reuşi să ajungem cu ei la Campionatul European, vom avea o mare şansă să facem o surpriză frumoasă.

Din păcate, vom avea puţin timp să ne pregătim împreună, ceea ce e un mare minus pentru noi, însă toţi având meciuri jucate în acest sezon la seniori, experienţa pe care o au sper să ne ajute să legăm repede echipa. Ne dorim trei victorii din trei la Campionatul European, este şansa noastră şi vom juca pentru ea”, a declarat, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Rugby, antrenorul României U20, Marius Tincu.

La Campionatul European de la Coimbra, alături de România vor participa Spania, Germania, Ţările de Jos, Belgia, Rusia, Portugalia şi Cehia.

Sferturi de finală, 7 noiembrie: România - Rusia, Spania - Germania, Ţările de Jos - Belgia, Portugalia - Cehia. Semifinalele şi meciurile de clasament vor avea loc pe 10 noiembrie, iar finalele, pe 13 noiembrie.

Foto: Facebook / Rugby Romania / Rugby Russia

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1828 secunde