Un prieten al sportului românesc - consulul general Wang Tieshan

Concurs "Vă ținem pumnii la Jocurile Olimpice!"

282

Articole de la același autor

Consulul general al Consulatului Republicii Populare Chineze la Constanța, Wang Tieshan, va fi unul dintre suporterii înfocați ai delegației României care va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008.

Consulul general al Consulatului Republicii Populare Chineze la Constanta, Wang Tieshan, vor-bește limba română la perfecție, fără dezacorduri sau greșeli gra-maticale, făcându-i invidioși pe mulți dintre conaționalii noștri. După 20 de ani petrecuți în România, Excelența Sa se dovedește a fi unul dintre prietenii sportului
din Carpați, cărora le va ține pumnii la Jocurile Olimpice de vară 2008.
"Beijingul salută delegația română la Jocurile Olimpice și le urează sportivilor mult succes și să obțină cât mai multe medalii. Chinezii îi cunosc bine pe români și îi consideră prieteni, pentru că am primit sprijin din partea acestui popor în momente dificile pentru națiunea noastră. Personal, în timpul JO de la Beijing, voi fi suporterul sportivilor români și chinezi", a declarat, ieri, în cadrul conferinței de presă de la Hotel Sport, consulul general Wang Tieshan.
La marea competiție asiatică, vor fi prezenți peste 10.000 de sportivi, din care 105 români, aproximativ 30.000 de jurnaliști, iar numărul spectatorilor se pare că va depăși plafonul de șase milioane. Populația întâmpină jocurile cu entuziasm, nu mai puțin de 500.000 de chinezi înscriindu-se pe listele de voluntari. Vor fi 5.000 de translatori, specializați în 55 de limbi străine, printre care și limba română.

14 constănțeni în avionul de Beijing
La cea de-a 29-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară, Constanța va avea 14 reprezentanți.
Vor urca în avionul de Beijing înotătorul Răzvan Florea și antrenoarea Georgeta Handrea, boxerul Ionuț Gheorghe și antrenorul Ilie Dascălu, jucătoarele de tenis de masă Elisabeta Samara, Iulia Necula și antrenorul Viorel Filimon, atletele Nicoleta Grasu, Anca Heltne, Adelina Gavrilă, antrenorul lotului feminin de gimnastică, Nicolae Forminte, antrenorul secund al lotului de handbal feminin, Dumitru Muși, arbitrul FIG Olga Didilescu (gimnastică) și maseurul lotului de handbal feminin, Nicolae Craiu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7987 secunde