Astăzi, de la ora 17, la Constanța, FC Farul - FC Botoșani

Viața e grea după "tsunami"

3119
Viața e grea după
Dennis Șerban și Gică Butoiu, tehnicienii "marinarilor", încearcă să readucă pe linia de plutire o echipă pe care îndepărtarea de promovare a umplut-o de blazare și resemnare, luându-i moralul. Constănțenii trebuie să tragă din greu cu botoșănenii, care sunt în plin avânt pentru evitarea retrogradării.

Deși, matematic, promovarea e încă posibilă, șansele sunt infime, iar "marinarii" par a se fi resemnat, după dezastrul de la Stejaru. Astfel că le e greu să se concentreze la ce va urma, primul meci dintre cele zece rămase fiind astăzi, la Constanța, de la ora 17, cu FC Botoșani.
"Traversăm o perioadă foarte dificilă. Ne-am îndepărtat de obiectivul propus și încercăm să ne motivăm pentru a depăși momentul. Sperăm ca toată lumea să înțeleagă că doar o victorie mâine (n.n. - astăzi) ne scoate cât de cât din impas. Fotbalul e meseria noastră și, dacă suntem profesioniști, trebuie să ne-o facem în orice condiții. De aceea ne-am apucat de ea", a declarat directorul tehnic al Farului, Dennis Șerban.
Constănțenii nu vor avea deloc o misiune ușoară cu FC Botoșani, echipă care i-a bătut în tur cu 4-1. Formația moldavă luptă pentru evitarea retrogradării (e prima deasupra liniei), având astfel o motivație puternică. A și realizat, până acum în retur, patru rezultate bune, 2-2 cu Sportul, etapa trecută (după ce a condus cu 2-0 și a ratat două penalty-uri!), 1-1 cu Petrolul, 1-1 cu Concordia Chiajna și 3-0 cu Gloria Buzău. Toate acestea însă pe teren propriu, în deplasare pierzând cele trei meciuri susținute.
Farul nu-i va putea folosi cu boto-șănenii pe Vasile Păcuraru, Henry (suspendați) și Matei (accidentat). Gaston și BenTeekloh, reveniți după accidentări, s-au simțit mai bine la antrenamentul de luni, iar ieri urma să susțină ultimul test pentru a vedea dacă vor fi apți.
"Față de meciul cu Stejaru, vor fi unele schimbări în echipă, dar nu prea multe, întrucât nu stăm strălucit la capitolul efectiv", a mai spus Dennis, care îl va folosi ca junior în teren pe Mansur, iar rezerva sa va fi Tudorache.
Formația probabilă a Farului: Sardescu - Mățel (cpt.), Ninu, Pătrașcu, Gaston - M. Soare, B. Andone, Cristocea, Mansur - Chico, Doicaru. Arbitrează Bogdan Hanceariuc (Iași); asistenți, Dan Ilieș (Brașov), Bogdan Dragoș (Făgăraș); rezervă, Robert Stanciu (Buzău); observatori, Nicolae Marodin, Adrian Rămureanu (ambii, din București).
***
Meciul Farul - Dinamo II, din eta-pa a 27-a a campionatului, a fost programat sâmbătă, 1 mai, de la ora 13.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Aprilie 2010
Stire din Sport : Tot "veteranii" au dus greul
Luni, 19 Aprilie 2010
Stire din Sport : "Marinarii" spun adio promovării
Pagina a fost generata in 0.257 secunde