Victorie importantă pentru Simona Halep. Constănţeanca merge mai departe la Melbourne

211
Victorie importantă pentru Simona Halep. Constănţeanca merge mai departe la Melbourne - fondhalepvictorie-1612189565.jpg

Articole de la același autor

Simona Halep a început cum nu se putea mai bine turneele oficiale din anul 2021. Tenismena constănţeană se află la turneul de la Melbourne, acolo unde a intrat direct în turul al doilea şi a întâlnit-o luni dimineaţă pe rusoaica Anastasia Potapova.

În primul set, la scorul de 3-2 pentru ea, Halep a rupt echilibrul şi s-a distanţat, reuşind un break de toată frumuseţea. Astfel, primul parţial i-a revenit jucătoarei de la malul mării care s-a impus cu 6-4.

În setul al doilea cele două combatante au mers cap la cap până la scorul de 4-4, acolo unde Simona a reuşit din nou să facă diferenţa şi să câştige setul cu acelaşi scor, 6-4, punând astfel capăt meciului.

A fost un meci cu o încărcătură emoţională mare pentru Simona Halep, mai ales că în tribunele arenei centrale din Melbourne s-au aflat spectatori care au exultat după fiecare punct câştigat de cele două jucătoare.

După ce s-a impus în primul meci oficial din 2021, desfășurat pe Margaret Court Arena, Halep și-a asigurat un cec în valoare de 5.500 de dolari și 55 de puncte WTA.

„Este un start bun, aveam nevoie de această victorie pentru că n-am mai jucat un meci oficial din octombrie, și sunt fericită că merg mai departe. Mi-a fost dor de public și mă bucur să văd din nou oameni în tribune”, a spus Simona, la interviul de pe teren.

În urma acestei victorii, Simona Halep merge în turul al treilea la Melbourne, acolo unde va juca împotriva germancei Laura Siegemund, cea care a reuşit să o învingă pe compatrioata noastră, Monica Niculescu.

Un site de specialitate care se ocupă cu analiza meciurilor de tenis din circuitele WTA şi ATP a avut cuvinte de laudă la adresa Simonei Halep.

„Potapova a reuşit să ia un avantaj surprinzător în setul secund, 3-1, dar defensiva divină a Simonei Halep şi precizia loviturilor sale în lung de linie au împiedicat-o pe rusoaică să se desprindă. Pe măsură ce se avansa în set, Halep a reacţionat interesant la fiecare minge trimisă de Potapova şi a încheiat game-ul de 5-4 cu un lung de linie câştigător direct pe tuşă. Apoi a servit nereturnabil şi a obţinut victoria”.


Chiar dacă scorul face să pară că meciul nu a fost unul tocmai dificil pentru Simona Halep, constănţeanca a avut momentele ei de nervozitate în această partidă. Halep ne-a obişnuit cu astfel de ieşiri necontrolate în timpul partidelor jucate de ea, însă specialiştii spun că după aceste momente critice, mintea unui tensimen devine mai limpede iar acesta se descarcă şi se poate concentra din nou la joc.

La dublu, Monica Niculescu şi Patricia Ţig s-au calificat în „optimi”, scor 5-7, 7-6 (3), 10-6, reușit cu perechea Caroline Garcia (Franţa)/Nadia Podoroska (Argentina). Româncele au obţinut victoria în două ore şi 6 minute.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6265 secunde