Victorie mare în Ungaria! HC Dobrogea Sud, cu un picior în turul secund al European League

279
Victorie mare în Ungaria! HC Dobrogea Sud, cu un picior în turul secund al European League - 24067507419467523221548557967439-1630222561.jpg

Articole de la același autor

Meci excelent făcut, sâmbătă, de handbaliştii de la HC Dobrogea Sud la Csurgo. La debutul în noua stagiune continentală, constănţenii s-au impus cu scorul 27-23 (13-10) în faţa formaţiei maghiare şi au luat o opţiune importantă pentru calificarea în turul al doilea al EHF European League.

Cucerirea Supercupei României în dauna campioanei Dinamo Bucureşti nu a fost o simplă întâmplare. La doar câteva zile de la prima mare performanţă a sezonului, „delfinii” au controlat jocul cu Csurgoi KK încă din prima repriză, cu un Vitaly Komogorov în mare formă de ziua lui. Ajuns la 30 de ani, rusul a „zburat” pe teren şi a marcat nu mai puţin de şase goluri până la pauză, iar în partea secundă el şi-a continuat evoluţia de top, cu câteva assist-uri şi un ultim gol, care a închis tabela.

Foarte bună şi prestaţia lui Alexandru Andrei, care n-a ratat nimic de la 7 metri - cinci din cinci! - şi a punctat de două ori şi din extrema stângă. Portarul Daniel Vasile, eroul din Supercupă, a dat din nou siguranţă echipei cu intervenţiile sale, iar centrul sloven Leon Raso şi pivotul Daniel Susanu au hărţuit permanent defensiva adversă.

Solizi în apărare, inspiraţi în atac, dinamici şi extrem de determinaţi, jucătorii antrenaţi de Djordje Cirkovic şi George Buricea nu au lăsat nicio şansă formaţiei maghiare, iar victoria la patru goluri diferenţă obţinută pe terenul lui Csurgoi KK îi face mari favoriţi în returul de la Constanţa. Iar revanşa pentru eliminarea dramatică de acum doi ani, când a lipsit un singur gol, se conturează tot mai clar.

„Suntem fericiţi că am câştigat, dar ne aşteaptă un meci greu la Constanţa. Încă nu s-a terminat. Revanşă o să fie dacă ne calificăm. Sper să ne calificăm, mai ales că jucăm acasă şi o să fim susţinuţi de suporterii noştri”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, extrema Alexandru Andrei.

„O mare victorie! Mă bucur că am reuşit să-i remotivăm pe jucători după meciul cu Dinamo. Băieţii au tot respectul meu pentru cum au jucat. Jos pălăria! Acum e dulce revanşa, dar vrem să arătăm că suntem o echipă serioasă şi că jucăm până la capăt. Mai avem un meci acasă. Va fi, după mult timp, primul meci cu suporterii în tribune”, a spus secundul George Buricea.

HC Dobrogea Sud: Vasile, Chilianu - Komogorov 7 goluri, Andrei 7 (5x7m), Nistor 2, Raso 2, Susanu 2, Stankovic 2, Nikolic 1, Ilie 1, Buvinic 1, Chikovani 1, Vegar 1, Caba, Stănescu, Loghin.

XXX

Meciul retur se joacă duminică, 5 septembrie, de la ora 18.00, la Sala Sporturilor din Constanţa.

„Accesul spectatorilor va fi permis la 25% din capacitatea scaunelor, însă numai cu dovada vaccinării, cu test Covid-19 negativ sau cu dovada diagnosticării cu virusul Covid-19 în intervalul prevăzut de protocolul sanitar”, au transmis reprezentanţii clubului constănţean.

Foto: Facebook / Handbal Club Dobrogea Sud

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8131 secunde