HCM Constanța - Chekhovskie Medvedi, în Liga Campionilor la handbal masculin

Victorie… și lumina va veni de la malul mării!

945
Victorie… și lumina va veni de la malul mării! - 4c51f2883846aa0af21c588c539dfd67.jpg
Două puncte mai prețioase decât tot aurul și diamantele lumii sunt puse în joc duminică, la meciul dintre HCM Constanța și Chekhovskie Medvedi. Dacă va câștiga, echipa de la malul mării este ca și calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Partidă cu încărcătură maximă duminică seară, în Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" din Buzău, unde cea mai bună echipă de handbal masculin a României, HCM Constanța, dă piept cu Chekhovskie Medvedi, în runda a cincea a Ligii Campionilor.
Înaintea acestui joc, situația în Grupa A este destul de complicată, dar calculele s-ar putea simplifica uluitor după numai 60 de minute. Lidera clasamentului este Pevafersa Valladolid (7 puncte), dar spaniolii au jucat deja cinci meciuri și au liber în week-end. Urmează apoi două echipe cu același punctaj (6), Montpellier HB și HCM Constanța, campioana Franței având un golaveraj mai bun (138-106, respectiv 122-115). Medvedi (4, 4 p) va încerca să-și păstreze locul din "careul de ași", dar nici Pick Szeged (5, 3 p) nu a ieșit din "cărțile" calificării.
Constanța se poate depărta la cinci "lungimi" de campioana Ungariei, dacă va învinge pe Medvedi, iar Szegedul va pierde la Montpellier, scenariu perfect realizabil. Lotul "urșilor" este unul redutabil, alcătuit numai din internaționali ruși și trei ucrainieni, însă trupa lui Zoran Kurteș și Eden Hairi are suficientă experiență și forță pentru a deschide ușa optimilor.
Meciul HCM - Medvedi începe la ora 19.00, fiind transmis în direct de Sport.ro. Arbitrează o brigadă slovenă, alcătuită din Nenad Krstic și Peter Ljubic; delegat EHF, Viktor Konoplyastyy, din Ucraina.
Revanșa Medvedi - HCM este programată pentru data de 19 noiembrie.
***
Ada Nechita Olteanu ar urma să fie cooptată în naționala de handbal feminin a României, pentru Campionatul Mondial 2009, după ce extrema Camelia Balint s-a accidentat și este suspectă de ruptură de ligamente la genunchiul drept
Directorul tehnic al naționalei, Remus Drăgănescu, a declarat că cererea oficială către federația internațională, referitoare la o înlocuire pe lista oficială de jucătoare înaintată deja pentru CM, a fost aprobată.
La rândul său, selecționerul Radu Voina a confirmat că Ada Nechita este vizată pentru cooptarea în națională, alături de celelalte extreme - Cristina Vărzaru, Ramona Maier și Iulia Pușcașu.
Tricolorele se reunesc duminică, la București, a doua zi fiind programată vizita medicală. Mondialele vor avea loc în China, în luna decembrie, iar delegația României va pleca la campionat în data de 28 noiembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Adio tradiție, e derby doar pe hârtie!
Vineri, 06 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Un clasament de pus în ramă
Miercuri, 04 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Grecii cu negoțul, HCM cu handbalul
Pagina a fost generata in 1.694 secunde