AC PAOK Salonic - HCM Constanța 26-30, în Liga Campionilor la handbal masculin

La orizont, se profilează optimile!

480
La orizont, se profilează optimile! - 89eaa3ed65876d0a236597b512e31336.jpg
HCM Constanța a reușit, aseară, cea de-a treia sa victorie din Grupa A, scor 30-26, în partida cu AC PAOK Salonic și este la un pas de o calificare istorică în optimile de finală ale Ligii Campionilor la handbal masculin.

Meciul cu PAOK nu a fost o simplă formalitate pentru HCM Constanța. Nici nu avea cum. Pentru greci, era una dintre ultimele șanse de a aduna puncte și de a ieși cu fruntea sus din Liga Campionilor. Încurajați frenetic de câteva sute de suporteri, handbaliștii eleni s-au agățat de fiecare minge, duelurile pe linia de 9 metri fiind adeseori la limita regula-mentului.
Căliți, însă, în "războaie" și mai grele, oamenii lui Zoran Kurteș și Eden Hairi au tăiat elanul gazdelor și, pas cu pas, și-au impus jocul, apărarea și contraatacul fiind atuurile principale. Scor final, 30-26 pentru HCM, după ce, la pauză, tabela indica 16-12 în favoarea oaspeților. Cei mai buni jucători ai HCM-ului au fost Alexandru Csepreghi și Laurențiu Toma (accidentat pe final), dar toată echipa merită felicitări.
Grație acestui succes, formația de la malul mării acumulează șase puncte și urcă - fie și pentru câteva zile - pe locul întâi în clasament. Celelalte meciuri ale rundei a patra se vor disputa duminică, 8 noiembrie: Pick Szeged - Pevafersa Valladolid și Montpellier HB - Chekhovskie Medvedi.
Pentru HCM, urmează meciul cu HC Minaur Baia Mare, din etapa a șaptea a Ligii Naționale, programat duminică, 8 noiembrie, de la ora 11, la Sala Sporturilor.
***
Rezultate înregistrate, ieri, în runda a șaptea a Ligii Naționale de handbal feminin: Rapid București - Rulmentul Brașov 24-42, HCM Baia Mare - HCM Buzău 32-28 și Oltchim Râmnicu Vâlcea - Știința Bacău 41-22. Meciul HC Zalău - HC Dunărea Brăila, scor 26-26, s-a jucat marți.
Restul întâlnirilor - HC Oțelul Galați - CS Tomis Constanța, Universitatea Reșița - HCM Roman și Universitatea Cluj - Cetate Deva - vor avea loc sâmbătă, 7 noiembrie.
***
Directorul executiv al CS Tomis Constanța, prof. Traian Bucovală, a declarat, ieri, pentru "Cuget Liber", că gruparea din bd.-ul Aurel Vlaicu poartă în continuarea tratative cu Aneta Barcan, fostul pivot al Rulmentului Brașov, jucătoare declarată liberă de contract.
"Suntem încă la capitolul discuții. Negocieri au mai fost și cu alte handbaliste, dar nu s-a finalizat nimic, pentru că pretențiile fetelor erau exagerate. Cer mulți bani, de parcă ar fi vedetele echipei naționale, nu au echilibru în auto-evaluare. Noi le înțelegem, pentru că au o vârstă și se gândesc în primul rând la contract, dar nici clubul nostru nu poate arunca banii pe fereastră", a explicat profesorul Bucovală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Noiembrie 2009
Stire din Sport : Grecii cu negoțul, HCM cu handbalul
Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
Stire din Sport : Cum să-nveți să mergi pe sârmă
Vineri, 30 Octombrie 2009
Stire din Sport : Bani de "semințe" pentru cluburi
Joi, 29 Octombrie 2009
Stire din Sport : Cu dedicație, pentru Marian Cozma
Pagina a fost generata in 0.4805 secunde