Naționala de handbal masculin a României participă la Cupa Panonia

Cu dedicație, pentru Marian Cozma

646
Cu dedicație, pentru Marian Cozma - 97166ea15e11e6be7b8e99043ba57037.jpg
După ce, în ultimele zile, s-a pregătit în sistem centralizat, la Oradea, echipa națională de handbal masculin a României participă, începând de astăzi, la Cupa Panonia, turneu organizat la Veszprem (Ungaria), în memoria fostului internațional român Marian Cozma.

Lumea handbalului nu l-a uitat pe Marian Cozma, iar turneul amical maghiar îi este dedicat lui "Păsărilă". La acest "patrulater", România va juca, în ordine, cu naționalele Serbiei, Tunisiei și Ungariei, toate participante la Campionatul Mondial din 2009.
"Este un prilej bun de evaluare și pregătire pentru omogenizarea lotului și, mai ales, pentru planificarea unor sarcini ce trebuie realizate atât pe moment, cât și în perspectivă. Sper ca această acțiune să fie benefică pentru echipa națională, să ne fortificăm în vederea turneului din Finlanda, din luna ianuarie, unde vom lupta pentru calificarea la barajul pentru Mondialul din Suedia", a declarat selecționerul Petru Ghervan.
Tehnicianul consideră că, la ora actuală, România are un potențial bun în ceea ce privește valoarea jucătorilor, deși multe cluburi din campionatul intern se confruntă cu probleme financiare.
"Mă bucur că echipele românești, deși nu se scaldă în bani, au rezultate în cupele europene. HCM Constanța participă cu succes în grupele Ligii Campionilor, este foarte aproape de o calificare, în premieră, în faza optimilor, iar UCM Reșița, care a câștigat ultimele trei ediții ale Challenge Cup, ține ritmul și în Cupa EHF, o competiție de nivel superior. Jucători de valoare mai găsim, ca individualități, și la alte formații din Liga Națională. Lor li se adaugă stranierii, iar dorința mea este ca echipa națională să ajungă la o omogenitate corespunzătoare obținerii performanței", a explicat Ghervan.
La Cupa Panonia (29-31 octombrie), selecționerul ro-mân va conta și pe serviciile a șase jucători de la campioana HCM Constanța: portarii Ionuț Stănescu, Mihai Popescu, extremele Laurențiu Toma, Alexandru Sabou și interii Daniel Mureșan și Alexandru Csepreghi.
***
Ieri, s-a disputat cea de-a treia partidă din cadrul etapei a șasea a Ligii Naționale de handbal feminin, HCM Roman - HCM Baia Mare 25-23.
Meciurile HC Dunărea Brăi-la - Oltchim Râmnicu Vâlcea 27-42 și Rulmentul Brașov -
HC Zalău 26-31 s-au jucat marți.
Restul întâlnirilor rundei (CS Tomis Constanța - Universitatea Reșița, HCM Buzău - Rapid București, Știința Bacău - Universitatea Cluj și Cetate Deva - HC Oțelul Galați) vor avea loc sâmbătă, 31 octombrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Octombrie 2009
Stire din Sport : Fetelor, voi când mai câștigați?
Luni, 19 Octombrie 2009
Stire din Sport : Magie albă!
Pagina a fost generata in 0.4088 secunde