Volei / Naţionala masculină a României, învinsă şi în ultimul amical cu Grecia

173
Volei / Naţionala masculină a României, învinsă şi în ultimul amical cu Grecia - voleigrecia2704-1619533840.jpg

Articole de la același autor

Naționala masculină de volei a României a pierdut și al treilea amical disputat în Grecia, în compania selecționatei similare a țării gazdă, informează Federaţia Română de Volei.

Elenii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-22, 25-17, 19-25, 25-21), într-o partidă care a durat 93 de minute. Cel mai bun marcator al formației tricolore a fost tânărul Alexandru Rață, aflat la prima acțiune cu naționala de seniori. El a reușit 17 puncte. A fost urmat, ca număr de puncte, de un alt debutant la națională în timpul acestui min-turneu, Robert Călin și de Silviu Suson, ambii cu câte 10 puncte.

Antrenorul Dănuț Pascu a folosit următorii jucători: Rață (17 puncte), Călin (10), Suson (10), Mihălescu (9), Cherbeleață (5), Bălean (5), Mihalcea (3), Mocanu (3), Muscină (2), Bartha (1), Diaconescu (libero), Mărieș (libero), Dumitru.

În precedentele două meciuri disputate în Grecia, România a pierdut cu 3-0, respectiv 3-2.

După revenirea în țară, voleibaliştii tricolori îşi vor continua pregătirea pentru participarea, în lunile mai-iunie, în preliminariile Campionatului European 2021 și în Golden League. La Ploiești, se va face joncțiunea și cu ceilalți jucători convocați, dar care nu au făcut deplasarea în Grecia: Ciprian Matei (Steaua), Tudor Magdaș (Unirea Dej), Vlad Kantor (Arcada Galați) și Adrian Aciobăniței (Cannes). Acesta din urmă, proaspăt campion al Franței, este așteptat să sosească la echipă peste câteva zile.

În calificările pentru EuroVolley 2021, România face parte din grupa preliminară E, alături de Albania, Elveția și Slovacia. Sistemul de calificare presupune disputarea a două turnee, primul fiind programat la Nitra (Slovacia) în perioada 6-8 mai, iar cel de-al doilea la Ploiești, între 14 și 16 mai. Turneul final va avea loc în luna septembrie.

Apoi, echipa României va participa la Golden League, care programează două turnee. Primul va avea loc în Olanda (28-30 mai), iar al doilea în Ucraina (4-6 iunie). Adversarele României vor fi Olanda, Ucraina și Slovacia. Turneul Final Four va avea loc în luna iunie.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Volei 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6933 secunde