Voleibalistele de la Universitatea "Ovidius" din Constanţa, campioane naţionale universitare

318
Voleibalistele de la Universitatea

Articole de la același autor

Echipa de volei feminin a Universității Ovidius din Constanța (UOC), coordonată de lect. univ. dr. Florin Voinea, a obținut locul I la Campionatul Național Universitar, după ce a câștigat finala jucată cu adversarele de la Universitatea „Vasile Alecsandri”.

Competiția sportivă a avut loc la Bacău, în perioada 10-12 mai 2024. Echipa UOC a fost formată din opt studente: Diana Milea (Facultatea de Medicină), Denisa Diana Dumitru (Facultatea de Stomatologie), Alexandra Spînoche (Facultatea de Educație Fizică și Sport), Silvia Coman (Facultatea de Educație Fizică și Sport), Larisa Vasilică (Facultatea de Educație Fizică și Sport), Teodora Iancu (Facultatea de Educație Fizică și Sport), Carmina Bordea (Facultatea de Educație Fizică și Sport), Marilena Puică (Facultatea de Educație Fizică și Sport).

În grupe, echipa de la malul mării a trecut de Oradea cu 2-0 (25-19, 25-20), de Suceava cu 2-0 (25-11, 25-16) şi de Timişoara tot cu 2-0, (25-22, 25-10). În finală, fetele antrenate de Florin Voinea au învins reprezentanta Bacăului cu 2-0 (25-22, 25-23).

A fost, aşadar, un parcurs perfect al echipei Universităţii „Ovidius”, fără set pierdut.

La ediția din acest an, au participat opt centre universitare, din Constanța, Bacău, Timișoara, Suceava, Oradea, București și Cluj-Napoca.

XXX

Echipa de volei feminină U17 a Clubului Sportiv Municipal Constanţa a excelat şi ea la finalul săptămânii trecute.

Formația de la malul mării a câștigat aurul Campionatului Naţional după o ultimă zi dramatică. Acest lucru s-a întâmplat pentru că Dinamo, liderul clasamentului, avea prima șansă la titlu. Condiția era să își păstreze invincibilitatea din acest turneu și să învingă, indiferent de scor, pe Bega Timișoara. Nu doar că nu a reușit acest lucru, dar nu a fost nici măcar aproape, pierzând fără drept de apel, cu scorul de 0-3, în fața timișorencelor, care și-au asigurat astfel medaliile de bronz.

Imediat după acest meci au intrat pe teren jucătoarele celor două CSM-uri, Constanța, respectiv București. Voleibalistele de la malul mării știau că, după eșecul dinamovistelor, o victorie la orice scor le asigură titlul, însă nu au vrut să tremure nici o secundă, așa că nu le-au dat nici o șansă adversarelor, scor 3-0.

Din nou Bianca Cucu a demonstrat că e, probabil, una dintre cele mai bune jucătoare produse de România în ultimii ani, iar în echipă cu Maria Știrbu, cu Alexia Ruci și cu toate celelalte coechipiere, a fost chiar de neoprit. Ea și colegele eu și-au scris numele în cartea de aur a grupării, fiind prima echipă de volei medaliată cu aur din istoria clubului CSM Constanța.

Iată și componența echipei CSM Constanța: Nicole Toma, Alexia Ruci, Alexandra Sarău, Amira Mostoc, Cătălina Negrea, Ana Ciocan, Sofia Snitsarevich, Selena Munteanu, Alexandra Radu, Daria Anghelescu, Andreea Iftimiciuc, Maria Ştirbu, Rebeca Midișan, Bianca Cucu, Eliza Iordache.

Antrenori: Bianca Ioana Cojocaru, Doina Cojocaru şi Vanesa Deșliu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4007 secunde