Wu Lei, primul chinez marcator în campionatul Spaniei

659
Wu Lei, primul chinez marcator în campionatul Spaniei - fotbalwulei-1551609784.jpg

Articole de la același autor

Wu Lei, jucătorul lui Espanyol Barcelona, este în atenția presei internaționale, dar și a celei din țara sa, după ce a devenit primul chinez ce înscrie în campionatul de fotbal al Spaniei.

"Wu Lei a scris istorie sâmbătă, când a devenit primul jucător chinez care înscrie în La Liga", scrie agenția Xinhua.

Fotbalistul a promis joi, într-o conferință de presă, că primul său gol în Spania nu se va lăsa mult așteptat, fiindcă "am coechipieri extraordinari care-mi dau pase bune", a adăugat agenția chineză.

Wu Lei a închis tabela în minutul 65 al meciului câștigat cu 3-1 acasă în fața lui Real Valladolid. Când a fost înlocuit, în minutul 83, el a fost aplaudat îndelung de public, în rândul căruia erau fani chinezi cu steaguri și bannere. "Espanyol vorbește acum chineză", a scris ziarul spaniol AS după meci.

Wu Lei a confirmat că s-a adaptat în Catalonia, unde a venit de ceva mai mult de o lună, comentează AFP. Supranumit "Maradona chinez", atacantul de 27 de ani a semnat la sfârșitul lui ianuarie cu Espanyol, club deținut din 2016 de grupul chinez Rastar.

Anul trecut, el a fost golgheterul campionatului Chinei, cu 27 de reușite care au ajutat-o pe Shanghai SIPG să câștige în premieră titlul.

"Suntem foarte mulțumiți de el", a spus antrenorul lui Espanyol, Rubi, citat de DPA.

Victoria de sâmbătă a ajutat-o pe Espanyol să urce pe poziția a 11-a a clasamentului, după 26 de etape.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4103 secunde