Yachtingul constănțean, în topul național și internațional

329
Yachtingul constănțean, în topul național și internațional - yachting-1344540509.jpg

Maeștrii velierelor din Constanța urcă tot mai sus în ierarhia yachtingului național, dar și internațional, promovând, prin intermediul rezultatelor excepționale, valoarea școlii de la malul mării, văzută drept una dintre cele mai bune din țară.

Reputația constănțenilor se datorează muncii trudite atât de sportivi, cât și de antrenorii acestora, yachtingul fiind un sport frumos, dar care necesită mult timp de antre-namente pe ambarcațiune pentru a putea face față naturii.
Una dintre școlile și cluburile constănțene de mare valoare, CS Electrica, impresionează de fiecare dată când participă la competiții, lucru dovedit, încă odată, la "Cupa Electrica - Marina Surf", desfășurată în perioada 27-29 iulie, pe lacul Siutghiol, în care învingători au ieșit chiar purtătorii titlului, care au obținut cele mai bune rezultate la clasele Optimist.
Printre participanții acestei competiții s-au numărat și alte cluburi cu tradiție: CS Știința Constanța, Electrica București și YCRR.
"S-au organizat șase regate în condiții meteo excelente, cu partici-parea a 45 de ambarcațiuni, care au făcut față naturii cu brio la un vânt de forță, evaluat la 2-3 pe scara Beaufort", a declarat antrenorul CS Electrica, totodată antrenorul lotului național de Optimiști, Laurențiu Boicenco.

Competiții internaționale
În perioada 19-23 iulie, sportivii Electricii au participat, pentru a doua oară consecutiv, la "Alexandropolis Summer Regatta", în Grecia, concurs de yachting la care au participat inclusiv sportivi din Grecia, Bulgaria, Turcia și Israel.
Chiar și peste hotare, constănțenii au prezentat o evoluție bună, remarcându-se, în special, juniorii Vlad Ion și Luana Boicenco, care s-au clasat pe locul doi, respectiv locul patru, la Optimist juniori.
Au mai făcut parte din lot: Cosmin Băraru, Mihai Mocanu, Roxana Cacenco, Ștefan Penciu la clasa Optimist, și Edurad Guță la clasa Laser Radial.

Constănțeni la Balcaniadă
În luna septembrie a acestui an, tot în Grecia, se va desfășura Cam-pionatul Balcanic de Yachting, din lotul național făcând parte următorii sportivi de la CS Electrica: Ion Vlad, Cosmin Băraru, Roxana Cacenco, Luana Boicenco (Optimiști), Eduard Guță (Laser Radial) și Bianca Popescu (470).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3363 secunde