Automobilele electrice Tesla, aproape autonome

492
Automobilele electrice Tesla, aproape autonome - tesla-1444928842.jpg

Articole recomandate

Mașinile Tesla vor fi dotate cu șofer automat. Compania înființată de Elon Musk merge astfel pe urmele gigantului IT Google și ale constructorilor auto tradiționali care dezvoltă mașini capabile să se conducă singure. Fondatorul Tesla spune că în doar trei ani autoturismele vor putea transporta pasagerii dintr-un loc în altul fără să mai aibă nevoie de șoferi. Totuși, le recomandă oamenilor de la bord să fie atenți.



Din această lună mașinile Tesla Model S vor fi dotate cu un sistem care le va permite să vireze și să se parcheze singure. Sunt primele elemente ale viitorului șofer automat pe care îl dezvoltă compania și care ar putea fi funcțional în doar câțiva ani.

"Suntem încrezători că în trei ani mașinile te vor putea duce dintr-un loc în altul, de pe aleea casei pâna la serviciu, fără să atingi ceva. Ai putea să dormi pe drum și ai fi tot timpul în siguranță", declară Elon Musk, directorul general Tesla Motors, potrivit Digi24.ro.

Până atunci, un om va trebui să fie în continuare la volan, chiar și în timpul manevrelor automate de parcare. Ca orice calculator, chiar și cel care conduce mașina poate avea erori.

Liderul mașinilor electrice de lux, Tesla, este unul dintre constructorii care s-au apucat târziu să dezvolte automobile capabile să se conducă singure. Pe străzile din California, Google și mai mulți constructori auto testează deja piloți automați complet funcționali. Dar, cu toate ca tehnologia există, va mai dura ceva până când autoritățile vor permite ca șoferii umani să fie înlaturați de la volan.

"Cred că ceea ce ar fi convingător pentru autorități ar fi multe date care să demonstreze cum șoferul automat este sau nu este mai sigur decât un șofer uman", a mai adăugat Elon Musk.

Unul dintre motivele pentru care Tesla dezvoltă un sistem automat de conducere ar putea fi planul celor de la Apple de a lansa într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat un automobil electric autonom. Elon Musk a declarat de curând că nu se teme de concurența Apple despre care a spus că este compania în care ajung inginerii dați afară de Tesla.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Octombrie 2015
Stire din Tehnologie : Sony ar putea renunța la telefoane
Marţi, 29 Septembrie 2015
Stire din Tehnologie : WhatsApp: NU DESCHIDEȚI aceste mesaje
Pagina a fost generata in 0.4444 secunde