Cum schimbi browserul implicit pe iPhone sau iPad

744
Cum schimbi browserul implicit pe iPhone sau iPad - 1-1601901777.jpg

Articole recomandate

În AppStore există o serie stufoasă de browsere de internet, iar odată cu lansarea iOS 14, Apple ți-a permis să definești multe dintre ele ca fiind implicite, informează Playtech.ro.


În urmă cu câteva săptămâni, Apple a lansat iOS 14 pentru iPhone-uri și iPadOS 14 pentru tabletele companiei. Este destul de dificil să parcurgi toate schimbările introduse de gigantul din Cupertino cu această ocazie, dar există câteva particularități importante pe care ar fi bine să le ai în vedere.


În cazul în care folosești de câțiva ani Google Chrome sau Firefox pe iPhone, te vei bucura să afli că le poți defini ca fiind implicite pe iDevice-ul din dotare. Asta înseamnă că vei putea deschide linkuri din mesaje, Facebook sau Mail în orice alt program în afară de Safari.


Deși există multe studii care atestă un avantaj de performanță brută al Safari în fața concurenței pe iOS, dacă te încântă niște funcții în plus din Chrome, s-ar putea să se justifice tranziția de la unul la altul.


Înainte să te apuci de treabă, trebuie să te asiguri că ai instalat iOS 14 pe telefon. În acest scop, accesează Configurări – General și fă un tap pe Informații. Dacă ești în continuare la iOS 13, fă un tap pe Configurări la General și intră la Actualizare software pentru a-ți instala noul sistem de operare. De asemenea, trebuie să mai ai instalat pe telefon un alt browser în afară de Safari. Găsești multe în AppStore, dar îți recomand Chrome, Firefox sau, eventual, Opera.


După ce ai parcurs acești pași, intră în Configurări și fă un tap pe browserul dorit. În cazul meu, este vorba de Chrome. În noua fereastră, vei vedea o secțiune intitulată Default Browser sau Aplicație implicită browser, dacă ai telefonul în română. De acolo, fă un tap pe numele aplicației pe care vrei să o folosești în permanență pentru navigare pe internet. Modificările intră în vigoare în timp real.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Septembrie 2020
Stire din Tehnologie : Cum adaugi un widget pe iPhone
Pagina a fost generata in 0.5382 secunde