UE își consolidează rolul de lider în materie de supercalcul și de informatică cuantică

276
UE își consolidează rolul de lider în materie de supercalcul și de informatică cuantică - ueliderinmateriedesupercalcul-1600605011.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană lansează noi măsuri în cadrul agendei „Deceniul digital”, pentru a consolida suveranitatea digitală a Europei. Comisia a propus un nou regulament privind întreprinderea comună pentru calculul european de înaltă performanță, pentru a menține și a consolida rolul de lider al Europei în materie de supercalcul și de informatică cuantică. Acesta va sprijini activitățile de cercetare și inovare referitoare la noile tehnologii în materie de supercalcul, precum și la sistemele și produsele din acest domeniu, și, în același timp, va promova dezvoltarea competențelor necesare pentru a utiliza infrastructura și a constitui baza unui ecosistem de nivel mondial în Europa. Propunerea ar permite o investiție în valoare de 8 miliarde euro în următoarea generație de supercalculatoare – un buget substanțial mai mare în comparație cu cel actual.

Pe baza succesului înregistrat de Europa în ceea ce privește următoarea generație de calculatoare de înaltă performanță, supercalculul va juca un rol esențial în susținerea Europei pe calea redresării. Acesta a fost identificat ca o prioritate de investiții strategice și va sprijini întreaga strategie digitală, de la analiza volumelor mari de date și inteligența artificială la tehnologiile de tip cloud și securitatea cibernetică. În plus, printr-o recomandare, Comisia invită statele membre să impulsioneze conectivitatea ultrarapidă la rețele și să elaboreze o abordare comună în ceea ce privește implementarea tehnologiei 5G.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5318 secunde