Decizie ISTORICĂ! Este oficial: SPUNEȚI ADIO TORRENTELOR!

453
Decizie ISTORICĂ! Este oficial: SPUNEȚI ADIO TORRENTELOR! - 2450923951386393471-1396252830.jpg

Articole recomandate

Providerii de internet din Europa vor putea fi forțați să blocheze accesul la site-uri care conțin fișiere asupra cărora nu există drepturi de autor, cum sunt torrentele.


Astfel, instanțele europene vor primi drepturi sporite în a forța firmele care furnizează servicii de internet să blocheze accesul clienților la aceste site-uri. Curtea Europeană a decis că site-urile care distribuie conținut piratat pot fi blocate de către provideri, scrie capital.ro


Cu toate acestea, orice acțiune de blocare va trebui să fie foarte punctuală, să se asigure că va viza doar conținutul pus ilegal pe internet și că orice alt site va putea fi accesat fără nicio problemă.


"Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligația de a bloca accesul clienților săi la un site internet care încalcă drepturile de autor. O astfel de ordonanță judecătorească trebuie să indice măsurile concrete de blocare și să garanteze un just echilibru între interesele contradictorii, care sunt apărate ca drepturi fundamentale", se arată într-un comunicat de presă anterior al Curții de Justiție a Uniunii Europene. Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie să se asigure că titularii dreptului de autor  pot solicita ca o ordonanță să fie pronunțată împotriva intermediarilor ale căror servicii sunt folosite de către terți pentru a contraface aceste drepturi.


CINCI LUCRURI SIMPLE pe care trebuie să le știi înainte să deschizi TORRENTELE


Iată 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte să deschideți site-urile de torrente să descărcați filme, muzică sau software:


1. Pirateria se realizează prin copierea, descărcarea, punerea la dispoziție, vânzarea sau instalarea de copii pe calculatorul personal sau cel utilizat la locul de muncă.


2. Dacă realizați mai multe copii ale software-ului decât cele pe care le permite licența înseamnă că piratați.


3. Simpla punere la dispoziție, realizare sau descărcare de copii neautorizate de software reprezintă o încălcare a legii.


4. Indiferent dacă accidental realizați câteva copii pentru prieteni, împrumutați discuri, distribuiți sau descărcați software piratat de pe Internet, săvârșiți o încălcare a drepturilor de autor.


5. Nu contează dacă faci acest lucru pentru a obține bani sau nu - dacă ești prins reproducând software, poți fi făcut răspunzător atât sub aspect civil, cât și penal.


SURSA: Curtea de Justiție a Uniunii Europene, Business Software Alliance, IGPR


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3986 secunde