Google a inventat un comunicator inspirat din Star Trek

195
Google a inventat un comunicator inspirat din Star Trek - googleprototype-1448389068.jpg

Articole recomandate

Google lucrează la dezvoltarea unui gadget cu care speră să revoluționeze modul în care percepem comunicarea și interacționăm cu gadgeturile. Amit Singhal, unul dintre vicepreședinții gigantului IT&C, a prezentat o insignă de comunicare inspirată din seria SF Star Trek.

Insigna Google conține un microfon și un procesor care tranformă comenzile verbale în acțiuni, cu ajutorul conexiunii Bluetooh. Gadgetul este gândit să faciliteze comunicarea dintre oameni, urmând să funcționeze precum o stație de emisie-recepție, dar și să devină un fel de telecomandă pentru gadgeturile inteligente.

Imaginați-vă, de exemplu, un viitor în care, cu ajutorul insignei Google, vom putea comanda verbal pornirea aerului condiționat din casă, ieșirea mașinii din garaj sau achiziția de diverse obiecte de pe internet.

"Google, cumpără-mi pâine, lapte și plătește-mi factura la curent. Și, până ajung acasă, pornește aerul condiționat și înregistrează ultimul episod din serialul de la tv", ar putea fi, de exemplu, o comandă pe care insigna smart ar putea să o transforme în realitate.

Insigna Google este încă în faza incipientă, marea provocare fiind aceea de a reda fidel comenzile verbale în acțiuni. "Există încă probleme cu limbajul, cu accentul, cu modul în care software-ul înțelege ceea ce vorbim, dar vom depăși și aceste bariere", a declarat Amit Singhal, potrivit gadgetreport.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6524 secunde