Informează-te despre COVID-19 doar din surse oficiale!

279
Informează-te despre COVID-19 doar din surse oficiale! - corona-1584454207.jpg

Articole recomandate



În plină pandemie de coronavirus, pe internet circulă informații false despre evoluția cazurilor. În această situație, e bine să te poți informa din surse sigure.


România a intrat, din 16 martie, în stare de urgență, măsură anunțată de președintele Klaus Iohannis. Situația e gravă și e important ca, în această perioadă, să-ți iei informațiile numai din surse sigure. Guvernul a lansat siteul oficial stirioficiale.ro/informatii cu informații despre evoluția pandemiei de coronavirus, informează playtech.ro.


Platforma e dezvoltată prin Autoritatea pentru Digitalizarea României și organizația neguvernamentală Code for Romania.


Site-ul lansat de Guvernul României centralizează doar informații comunicatele oficiale ale Grupului de Comunicare Strategică constituit de Guvernul României, hotărârile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și înregistrările conferințelor de presă susținute de oficialii cu responsabilități în domeniul managementului situațiilor de urgență.


Totodată, pentru a susține recomandările date de Ministerul Sănătății, privind conduita socială responsabilă în prevenirea răspândirii COVID-19 și în conformitate cu indicațiile Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, Autoritatea pentru Digitalizarea României și echipa Code for Romania mai au în lucru următoarele platforme:


Date la Zi - date anonimizate cu privire la cazuri
Stăm Acasă - centralizarea și monitorizarea persoanelor aflate în autoizolare
Diaspora Hub - centralizare și monitorizare/ comunicare suport
Ce Mă Fac - chestionare care pot să ajute populația să înțeleagă situația
RO Help - colectarea coerentă și în siguranță a ajutoarelor




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7923 secunde