Proiectul "Soli" / Radarul Google al gesturilor permite interacțiunea cu lumea virtuală la un nou nivel

988

Articole de la același autor

Grupul de produse și tehnologii avansate (ATAP) al gigantului Google a prezentat la conferința I/O de anul acesta o nouă tehnologie care va permite interacțiunea cu toate dispozitivele portabile. Cea mai mare problemă pe care o pune interacțiunea cu tehnologia de astăzi este aceea că majoritatea dispozitivelor funcționează pe bază de atingere. 

Soluția propusă de ATAP este proiectul "SOLI", un chip care detectează mișcarea degetelor și gesturile pe bază de radar. Fundamental diferit de abordarea convențională a display-urilor capacitive care nu pot detecta mișcarea 3D, sau a sistemelor de detectare a mișcării folosind o cameră precum Kinect, acest produs vine să cucerească noi redute în bătălia cu tehnologia și felul în care interacționăm cu lumea virtuală.

Practic, funcționând la o frecvență foarte înaltă, acest dispozitiv este capabil să "citească" chiar și cele mai subtile gesturi sau mișcări ale degetelor. Ceva banal ca atingerea a două degete ar putea fi, de exemplu, tradus în "apăsarea" unui buton virtual. Posibilitățile sunt nelimitate cu această tehnologie iar cea mai evidentă este interacțiunea cu device-uri portabile precum Google Glass sau ceasuri inteligente și telefoane sau televizoare smart. Se oferă prin acest concept o nouă modalitate de interacțiune. O nouă interfață care să permită controlul dispozitivelor își poate avea rădăcinile în acest proiect care promite să aducă gesturile din realitate în lumea virtuală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4658 secunde