Securitate cibernetică "drăgălașă": emoticoane în loc de PIN

174
1
Securitate cibernetică

Articole recomandate

O companie britanică a lansat o alternativă la tradiționalul PIN din 4 cifre folosit în mod curent pentru accesarea serviciilor de online banking. 

Emoji Passcode este mai sigur pentru că oferă un număr mai mare de combinații posibile cu cele 44 de emoticoane decât cifrele din intervalul 0-9, spun oficialii companiei.

Unele bănci se pare că și-ar fi exprimat deja interesul pentru această idee iar experți în domeniu susțin că oamenilor le este mai ușor să rețină imagini.

"Sistemul se adresează publicului cu vârste între 15 și 25 de ani și ne-am gândit de ce să nu facem un serviciu financiar amuzant și inovativ. Este doar o altă metodă de accesare a contului", a declarat David Webber, directorul companiei.

Expertul în securitate cibernetică, profesorul Alan Woodward declara că modele și imagini a fost și înainte utilizate de câteva companii ca și o metodă folositoare de memorare a unor secvențe complexe de numere și litere. "Cred că este un pas înainte valoros care are un potențial interesant. Combinațiile și permutările de aici ar putea să-i dea unui hacker ceva mai mult de muncă decât în prezent."

Statistic și în teorie parolele din emoticoane ar fi mai greu de spart dar, comoditatea unor persoane ar putea să le determine să aleagă o suită de imagini simplă, fapt care ar reduce considerabil relevanța unei parole, indiferent de tipul de elemente folosite în ea. O varianta de sporire a siguranței ar putea fi o autentificare în doi pași dar până la patentarea ideii cu emoticoanele, probabil că vom folosi în continuare clasicele parole și PIN-uri. 

Comentează știrea

rodica
15 iunie 2015
cautam colaboratori seriosi!

Cautam colaboratori seriosi! Ofertă speciala pentru cei care vor să faca bani in timpul liber sau full-time. Vei lucra intr-o echipa cu experientă, iar rezultatele sunt deja dovedite. Te vei convinge imediat ca ai facut cea mai buna alegere! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iunie 2015
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 5,96 bani
Pagina a fost generata in 0.6573 secunde