Mașinile de Bulgaria, spaima șoselelor constănțene: greu de prins, imposibil de controlat

975
14
Mașinile de Bulgaria, spaima șoselelor constănțene: greu de prins, imposibil de controlat - masiniledebulgaria-1393872605.jpg

Articole de la același autor

Problema mașinilor înmatriculate în Bulgaria continuă. Rutieriștii constănțeni se luptă cu fenomenul care, încet, încet, pare că pune stăpânire pe Constanța. Numai anul trecut, peste 3.000 de mașini cu numere de Bulgaria au fost identificate în trafic. Iar numărul 
real al acestora este mult mai mare…  


Mii de autoturisme cu numere de înmatriculare străine circulă în acest moment pe străzile județului Constanța. La sfârșitul anului 2013, numărul acestora era de peste 3.000, cele mai multe fiind din Bulgaria. 
Polițiștii de la Serviciul Rutier întâmpină probleme în cazul în care șoferii unor mașini înmatriculate în Bulgaria sunt implicați în accidente rutiere în județul nostru, mai ales dacă șoferii fug de la locul faptei, pentru că nu există o bază de date care să le permită identificarea mașinii și, ulterior, a proprietarului. O altă problemă este cea a asigurărilor pentru autoturisme. 


"Procesul este unul anevoios"
O mare problemă a mașinilor înmatriculate în Bulgaria și care circulă pe teritoriul Constanței este lipsa unei evidențe a acestor autovehicule, care, practic, face aproape imposibilă depistarea lor. 
"Prima problemă apare în cazul în care autoturismul înmatriculat în Bulgaria este implicat într-un accident rutier și părăsește locul faptei, caz în care se impune colaborarea cu autoritățile bulgare pentru identificarea proprietarului și, ulterior, pentru identificarea deținătorului de pe teritoriul țării noastre. Procesul este unul anevoios, ne-ar fi mult mai ușor dacă mașina ar fi înmatriculată în România pentru că, evident, avem o evidență. Pentru mașinile înmatriculate în Bulgaria trebuie să apelăm la autoritățile vecine. Se numește punctul de contact bulgaro-român, care este constituit din membri bulgari și români, care practic, stau în același birou și se ocupă de astfel de probleme. Acest punct se află pe teritoriul Bulgariei", a precizat inspectorul principal George Munteanu, șeful Biroului Accidente din cadrul SR Constanța. 


Îmi mai repar vreodată mașina? 
Dacă ai fost lovit de o mașină înmatriculată în țara vecină, este posibil să stai să aștepți mult și bine despăgubiri, dacă nu știi cui să te adresezi. 
"O a doua chestiune ar fi problemele ce le ridică încasarea unei asigurări primite de la un autoturism înmatriculat în Bulgaria. În acest caz, țara vecină emite asigurări în regim carte verde, adică cu acoperire pe teritoriul întregii Uniuni Europene. În cazul în care nu au un reprezentant pe teritoriul României, se desemnează o firmă de asigurare omolog, pentru fiecare caz în parte pentru care se solicită despăgubirea în situația unui eveniment rutier. Astfel că cel păgubit se poate adresa unei firme de asigurare din România, sau prin intermediul BAAR (Biroul Asiguratorilor Auto din România), care reprezintă orice păgubit la nivel european", a conchis polițistul. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
alex
4 martie 2014
bg

Atunci ce mai asteptam si nu interzicem circulatia lor.? Si a cocalarilor si ciorilor care conduc astfel de carute.

xxl
4 martie 2014
masini bulgaria

Daca am fi in stare sa gindim ne-am da seama ca, ceea ce au facut bulgarii cu masinile sh este normal. Toata lumea civilizata isi poate cumpara o masina sh fara a plati taxa de poluare mai mare decit valoarea masinii! Iar daca te bagi la rate sau leasing esti mincat! Cu banii dati pe asa ceva in 5 sau 7 ani de zile iti mai cumperi o masina sh ! Mi se pare normal si civilizat ca oricine care nu are posibilitati materiale adecvate sa-si poata cumpara o masina sh si spun inca odata: fara a trebui sa plateasca jumatate din pretul ei taxa de priima inmatriculare. Asa ca, bravo bulgarilor poate le vine si altora mintea la cap ! Desi tare m-ar mira....

citizen
4 martie 2014
scaderea impozitului anual

guvernantii au marit exagerat impozitul anual pe cmc. platesti 1200euro/an impozit de parca e masina inchiriata de la ei!!!!!! Au fost masini inmatriculate in ro si apoi, din cauza impozitului, duse la bulgari!!

elena
4 martie 2014
toți handicapatii conduc cazane cu numere de BG

Toti retardatii conduc opel si bmw cu numere de BG, beti si fara permis.

zoro
4 martie 2014
fara masini de bulgaria

NU este obligatoriu sa ai masina,daca nu ti permiti una,pe care sa o si tii intr o stare tehnica buna,astfel incat sa nu periclitezi viata celorlalti participanti la trafic.Daca e ieftin in bulgaria,muta te nene,acolo.Dar nu ne face noua viata grea aici.Daca tu imi lovesti masina mea de 20.000 de euro,sa zicem,cine imi da mie despagubiri?

un cititor
4 martie 2014
masini de bulgaria

Voi chiar sinteti prosti!sinteti o natie de fricosi si prosti!Statul va rupe cu taxe si voi ziceti ca de vina sint masinile de Bulgaria.Sinteti turme de oii conduse de magari analfabeti,de ce nu spuneti nimic de taxele care le platim in fiecare an tot mai mari,benzina scumpa,si multe altele.Problema se rezolva simplu,scoate taxa de poluare si toata lumea inmatriculeaza masina in tara.Dar nu se vrea pentru ca noi oile sintem multii si statul cu banii nostrii isi acopera gaurile date de parlamentari hoti care se rotesc la guvernare la fiecare 4 ani.

cititor
4 martie 2014
masini de bulgaria

aveti dreptate nr 6 .... vedeti ce repede ne fac tovarasi sa ne taiem beregata ,ai masina de bulgaria ,caciula de spania ,ceas de italia gasesc astia un motiv numai ei nu au nici o vina ,masinile de bulgaria sunt cauza crizei din ukraina aaaa ce ziceti

8. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

xert
4 martie 2014
TX6372CC

Haha adica omu sa plateasca casco de frica prostilor TX cu rable? Eu sunt de parere ca nu toata lumea tre sa aiba masina. Nu iti permiti mergi pe jos

AFACEREA TA
4 martie 2014
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3547 secunde