Ai mașină de Bulgaria, te încălzește statul!

2611
30
Ai mașină de Bulgaria, te încălzește statul! - masinibulgaria-1383069424.jpg

Articole de la același autor

Statul a schimbat condițiile pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinței. Nu vrea să mai dea pomeni celor care, deși o duc bine, au și casă și mașini, apar cu venituri mici și îndeplinesc cerințele pentru subvențiile de la Guvern. În tot acest timp, cei care au într-adevăr nevoie de câteva lemne pentru căldură, stau și tremură doar pentru că au cu 100 de metri de pământ în plus față de limita impusă de lege.


Reprezentanții autorităților locale din întreg județul Constanța și pri-marii localităților au fost convocați, ieri, la Prefectură pentru a fi instruiți în legătură cu acordarea acestor ajutoare. Întâlnirea a fost moderată de subprefectul Iucsel Selamet, iar șeful Agenției Județene pentru Prestații și Inspecție Socială, Marin Țopai, și un reprezentant al Direcției pentru Agricultură au încercat să-i lămurească pe lucrătorii primăriilor cu privire la condițiile de acordare a ajutoarelor, dar și modul de completare a formularelor de solicitare. 


Situații dezavantajoase


Deși legea nu permite posesorilor de autovehicule mai noi de zece ani să beneficieze de subven-ție de la Guvern, dacă mașina respectivă este înmatriculată în Bulgaria, situație în care sunt sute, poate mii de locuitori ai județului Constanța, aceștia pot bine-mersi să-și ia subvenția de la Guvern. 


"În ce privește autoturismele înmatriculate în Bulgaria nu putem face nimic. Proprietarul plătește impozitul pentru acesta în altă țară, este dreptul cetățeanului de a avea mașină înregistrată în altă țară", a precizat Mirela Ungureanu, șef serviciu în AJPIS. Aceasta a mai atras atenția reprezentanților primăriilor din județ că, în cazul în care într-o familie care solicită ajutor pentru încălzire sunt două autoturisme, fie ele și mai vechi de zece ani, cererea se respinge automat. Însă, dacă una din mașini are numere de Bulgaria, familia este eligibilă pentru ajutor. 


Lucrătorii din primării au mai sesizat și alte situații similare. "Noi suntem comunități mici, îi vedem pe oameni, au în curți mașini, le utilizează, dar nu sunt înregistrate pe numele lor. Este necesară o anchetă socială în astfel de cazuri? Pentru că nu este cinstit ca familia respectivă să primească ajutorul", a ridicat o problemă un asistent social. Din păcate, nici în aceste cazuri nu se poate face nimic în mod legal, atâta vreme cât actualul proprietar al autoturismului își plătește impozitul și este dispus să aibă pe numele său astfel de bunuri. 


Guvernul calculează automat venitul din terenuri și animale


În ce privește veniturile din cultivarea terenurilor agricole sau creșterea animalelor, și aici situația este destul de delicată. Direcția de agricultură pune la dispoziția tuturor consiliilor locale un program prin care veniturile să fie calculate automat, în funcție de cultură și suprafața terenului sau de numărul animalelor din bătătură. 


De exemplu, pentru o familie care are două hectare de pământ pe care a pus grâu, trei vaci cu lapte și zece găini ouătoare, statul consideră automat că a avut, în anul respectiv, venituri de 1.563 de euro și poate primi ajutor. Dacă însă este vorba despre o persoană singură, aceasta nu se mai încadrează pentru a primi subvenție de la Guvern. Pentru terenurile nelucrate, ținute în pârloagă, calculul se face la cultura cea mai ieftină și apoi se vede dacă se încadrează în condițiile de eligibilitate. 


Comentează știrea

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Doru
30 octombrie 2013
Bine v-ati nascut in Romania!

Totusi sunt foarte multe cazuri in care familiile au agonisit din munca cinstita si sacrificii pentru o un apartament sau casa si pentru o masina.Mai apoi a venit peste noi dezastrul produs de mafiotii politico-economici,acei oameni au ramas unii fara serviciu,sau au salarii de tip nord-corean.Prin urmare,ei trebuie sa-si vanda agoniseala,sa revina la statusul de incepatori in viata pentru a,, beneficia'' de ajutoare din partea celor care au adus tara si populatia la pauperitate? Nu ar fi totusi mai bine ca javrele sa fie demascate,sa fie blocate scurgerile torentelor de bani negri,sa intre si romanii cu doi pasi macar in nivelul de trai din UE,sa nu ne mai milogim pentru asa zisele ajutoare,de fapt niste numere de dresaj pentru a tine in frau poporul saracit intentionat?!Pana la urma apa,caldura,sanatatea,mancarea,siguranta pe strazi, au fost mai mult ca sigur la acelasi nivel in orasele medievale ca in Romania de azi. Noi chiar am intrat si in trendul organizarii festivalelor medievale,parca obisnuiti cu ideea ca la noi cam asta e tinta ,,progresului''.Saracie medievala,mentalitate la fel. Daca ai masina,poti sa dormi in ea,sfidezi statul nostru scump si imaculat,mare infaptuitor de dreptate si bunastare. Ce de porc!!!

ct
30 octombrie 2013
primaria este a orasului

cand va intelege primaria Ct, ca trebuie sa lucreze pt toti locuitorii, toti platim taxe si impozite, nu doar pensionarii si maidanezii ! ca tiganii nu platesc nimic! ce ar face mazare si bugetarii din primarie,daca de maine, nu ar mai plati nimeni taxe? ar trai din ce platesc pensionarii ? ati adus acest oras la statutul de orasul milogilor,tiganilor,pensinarilor si maidanezilor ! si mai aveti pretentia sa il numiti oras statiune! cand se face un nou CET,modern,eficient, ala promis de mazare de atatia ani?

Mimi
30 octombrie 2013
Pentru,,ct'' si amicii lui decerebrati

Micutule mucea,daca vrei sa-ti aperi drepturile sau sa-ti arati importanta,nimeni nu te opreste,fa-o,dar nu aratand cu degetul acuzator si dispretuitor spre altii,inclusiv spre necuvantatoare! Pensionarii si-au facut portia de munca pentru bunul trai al ticalosilor,acuma urmezi tu! Ia sa vedem,cu ce esti mai bun fata de pensionari si maidanezi?!

ROMÂNIA LUI CRISTOIU
30 octombrie 2013
Revolutia franceza in doua cuvinte

De la Ludovic al XVI-lea la Victor Ponta; si invers "Taxe si impozite plateau cei din Starea a III-a. Ludovic al XVI-lea a încercat sa-i convinga pe cei din Starea întîia si din Starea a doua sa plateasca si ei taxe si impozite...Cum nobilii nu numai ca au refuzat,dar l-au si amenintat ca-i iau gîtul (baronii de atunci erau la fel de puternici si la fel de cruzi ca si baronii PSD de azi),Ludovic al XVI-lea a renuntat, preferînd sa convoace Starile generale. Ce s-a întîmplat dupa,inutil sa mai povestesc, toti cei cu Bacalaureat stiind ceva despre Revolutia franceza.... (n.GHILOTINA) Eu am amintit marea problema a lui Ludovic al XVI-lea din simplul motiv ca aceasta e si problema lui Victor Ponta. Pîna acum – culmea! – n-am aflat de la premier care e cauza nenorocirii ca nu s-au colectat taxele si impozitele în masura programata .... În absenta acestor precizari ne permitem sa credem ca principala cauza a esecului în colectarea taxelor si impozitelor trebuie cautata în ravagiile produse de marea evaziune fiscala. Operatiunea DNA ne-a dezvaluit însa ca marea evaziune fiscala e strîns legata de clientelismul politic.Altfel spus, marii evazionisti trag Statul pe sfoara cu încuviintarea Statului.Marea evaziune fiscala asigura banii negri pentru ceea ce eu am numit cel mai grav fenomen postdecembrist:Coruptia politica. Coruptia prin care partidele obtin bani negri pentru cumpararea de voturi, regizarea de diversiuni si chiar organizarea de sindrofii. Cei care nu platesc taxe si impozite sînt tocmai nobilii regimului USL.De platit, plateste doar Starea a treia.Si la fel ca Ludovic al XVI-lea, Victor Ponta n-are curajul sa-i oblige sa plateasca. Fiind vorba de baronii anului 2013, acestia, ca si baronii lui Ludovic al XVI-lea, i-ar lua gîtul lui Victor Ponta daca ar trebui sa nu mai faca evaziune fiscala.Prin aceasta nevoie de a-i constrînge pe baronii sa-si plateasca taxele si impozitele, se explica Operatiunea DNA, sprijinita de SRI.Îi va speria ea pe marii evazionisti din clientela de partid? Nici vorba. Din marea evaziune fiscala se alimenteaza masinaria electorala a USL.Daca n-ar exista marea evaziune fiscala, masinaria electorala a USL ar ramîne fara combustibil....Avînd în vedere ca România nu se afla în preajma convocarii Starilor generale, mai mult ca sigur Operatiunea DNA nu va schimba nimic în materie de taxe si impozite.De platiti, vor plati tot cei din Starea a treia, cinstitii adica. Cît despre Victor Ponta, spre deosebire de Ludovic al XVI-lea nu va merge la ghilotina, ci la prezidentiale.Care – daca sînt pierdute –vor fi pentru Victor Ponta tot un fel de ghilotina."

FONDURI UE
30 octombrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:www.fondurieuropenenerambursabile.ro

mine
30 octombrie 2013
pentru mini si amicii lui de la secu

securistule expirat , pe vremea ta nu erau bosorogi care sa-ti distruga viitorul pentru un pui prapadit si un litru de ulei, era simplu pentru tine dadeai un pic din cioc si primeai tot ce aveai nevoie moka. se vede foarte bine acum rezulatul muncii voastre de o viata ... totul a trebuit reconstruit.

Răspuns la: Pentru,,ct'' si amicii lui decerebrati
Adăugat de : Mimi, 30 octombrie 2013
Micutule mucea,daca vrei sa-ti aperi drepturile sau sa-ti arati importanta,nimeni nu te opreste,fa-o,dar nu aratand cu degetul acuzator si...
teo
30 octombrie 2013
coruptie

Nu mai fiti atat de nesimtiti de nu mai aveti loc de pensionari,ca voi care faceti atata tam ,tam sunteti raspunzatori de viata grea pe care o duc acesti pensionari.Tot ce au cladit si construit acesti pensionari intro viata trudita din greu,voi lichelelor ce schelacaiti din toti rarunchii nu ati facut altceva decat,ati decapitat averea acestei tari si bunastarea acestui popor..Nu va este gandul decat la frauda,evaziune,imbogatire prin tot ce este ilicit,nu va spetiti muncind,dar va sptiti dijmuind averea acestui popor.Si daca tot nu aveti loc de acesti pensionari onesti care toata viata au muncit,voua sa va ajute DUMNEZEU sa nu mai ajungeti niciodata pensionari,sa va ia cumatra cu coasa inainte de termen..Iesiti mai guvernantilor care mai sunteti cinstiti,daca mai e cineva,sa indreptati ordinea pentru toti,nu mai faceti legi sa va avantajeze afacerile,voastre,prietenilor,rudelor etc.Aveti curaj cel putin acum cand se mai poate face ceva,daca nu ,mergeti pe distrugere si furt in continuare,,ASA SA VA AJUTE DUMNEZEU,dupa credinta celor multi ,cinstiti si onesti,si nu dupa placul lichelelor...teo..

Cuget Liber
30 octombrie 2013
Guvernanti cinstiti?

Te amagesti singur,nu exista guvernanti cinstiti,tu in ce tara traiesti?

mihai
30 octombrie 2013
of, naiv-o cu mana-ntinsa...

f probabil cei de mai sus s-au referit la faptul ca primaria trebuie sa aibe grija de TOTI platitorii de taxe din oras ! de pensionari sa aibe grija statul ! in Constanta,mazare ii manipuleaza cu pomenile lui cum vrea, vorba vine,pomenile lui, ca sacosile cu pui , transportul moca pe ratc si celelalte tot din banii nostri sunt platiti! asa ca ciocu mic, milogilor !

Răspuns la: coruptie
Adăugat de : teo, 30 octombrie 2013
Nu mai fiti atat de nesimtiti de nu mai aveti loc de pensionari,ca voi care faceti atata tam ,tam sunteti raspunzatori de viata grea pe care o duc...
Iova
30 octombrie 2013
Noii generatii,cu mucii pe piept.

Pensionarii si alti amarati sunt manipulati cu o sacosa de ulei si zahar, iar cei tineri nu e nevoie sa mai fie manipulati ,caci sunt destul de tembeli si se zvarcolesc in noroiul din propriile lor cutii craniene manelizate,alcoolizate si fara capacitate de gandire logica.

30 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8231 secunde