37 de morți, după ce un avion s-a prăbușit peste un cartier de case

de Cuget Liber Marţi, 17 Ianuarie 2017 315
Cel puțin 37 de oameni au murit după ce un avion cargo al companiei Turkish Airlines s-a prăbușit, ieri, într-o zonă rezidențială din apropiere de aeroportul Manas, din Kîrgîzstan, relatează Reuters.
Accidentul aviatic a fost provocat de o eroare de pilotaj, arată primele concluzii oficiale anunțate de autoritățile de la Bișkek, citate de AFP. "Potrivit primelor concluzii ale specialiștilor, a fost o eroare de pilotaj", a declarat prim vicepremierul kîrghîz Muhametkali Abulgaziev, într-o conferință de presă.
Potrivit administrației aeroportului Manas, avionul, un Boeing 747, urma să facă o escală pe aeroportul aflat la circa 24 de kilometri de capitala Bișkek, în drum de la Hong Kong la Istanbul. S-a prăbușit când a încercat să aterizeze în condiții de ceață densă, la ora locală 7.31 (3.31 ora României). Compania Turkish Airlines, care opera avionul, a transmis condoleanțe victimelor și și-a exprimat regretul pentru tragedie.
Ministerul Sănătățiii a precizat că unul dintre cei patru membri ai echipajului aflați la bord a supraviețuit.
Aproximativ 15 case au fost distruse total sau parțial în urma accidentului aviatic, care s-a produs în jurul orei locale 7:30 (n.r. - ora României, 3:30).
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei