Alertă de phishing în România. Ce fel de mesaje-capcană trimit hackerii. Cum să nu rămâi fără bani

de Isabel Andreea ANDRIEȘ Luni, 09 Ianuarie 2023 502
Atenție de la cine primiți mesaje prin e-mail! Atacurile cibernetice de tip phishing în România, foarte periculoase, avertizează Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC). Ce fel de mesaje-capcană sunt folosite de hackeri pentu fraudele bancare, potrivit Realitatea

Atacurile cibernetice de tip phishing s-au înmulțit, iar metoda este din ce în ce mai bine pusă la punct de hackeri, a avertizat luni Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC).
Eficiența atacului de tip phishing constă tocmai în faptul că această formă de fraudare păcălește victima să ia parte la propriul atac.
Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele-capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română, astfel încât potenţialele victime pot fi păcălite mai uşor, precizează DNSC. Mesajele-capcană sunt folosite în numele BCR și al altor bănci.

Ce este fraudarea prin metoda phishing
Dat fiind faptul că simplu de pus în practică de către un infractor cibernetic, una dintre cele mai utilizate și eficiente forme de fraudare din mediul online este phishing-ul. Acesta presupune un mecanism de inginerie socială prin trimiterea unui mesaj fals și/sau crearea unui site web fals, aparent din partea unui comerciant sau a unei instituții financiare, în care sunt cerute date confidențiale ale utilizatorului.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei