Am putea rămâne fără semnal la telefoane şi fără internet, astăzi! Ce spun specialiştii

de Alina DRACOPOL Luni, 17 Iulie 2023 264
Comunicațiile electronice prin sateliți vor avea de suferit în aceste ore din cauza erupțiilor solare. Avertismentul vine din partea oamenilor de știință din cadrul unui institut rus care, duminică, au sesizat trei erupții puternice pe suprafața solară. Aceste fenomene pot crea furtuni de radiații de lungă durată ce pot deteriora echipamentele de comunicații, scrie evz.ro
Specialiștii din cadrul Institutului Fedorov de Geofizică Aplicată din Moscova au avertizat cu privire la posibile explozii solare din clasa X, care pot aduce perturbări comunicațiilor electronice. Ei au prognozat o activitate puternică a erupțiilor solare pentru luni, 17 iulie, arătând că aceste fenomene vor avea consecințe asupra comunicațiilor pe unde scurte de pe Pământ.
Oamenii de știință ruși au formulat aceste estimări după ce au observat, duminică, trei asemenea erupții pe suprafața Soarelui, după cum anunță jpost.com. Conform raportului prezentat de Institutul Fedorov, una dintre exploziile solare au durat 14 minute și a fost însoțită de întreruperi în comunicațiile radio.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei