Armata egipteană nu are niciun candidat la președinția țării

de Cuget Liber Miercuri, 11 Aprilie 2012 266
Armata aflată la putere în Egipt nu are niciun candidat la alegerile prezidențiale prevăzute pentru luna mai, a dat asigurări șeful Consiliului Suprem al Forțelor Armate, mareșalul Hussein Tantawi, citat de agenția oficială "Mena".
"Forțele armate nu au candidat la următoarele alegeri prezidențiale", a declarat el, adăugând că armata este neutră față de toți candidații.
Personalități ale regimului lui Hosni Mubarak au reapărut recent pe scena politică, fostul șef al serviciilor secrete Omar Suleiman anunțându-și chiar candidatura la prezidențiale.
El este prezentat în mod regulat ca favoritul Consiliului militar care conduce Egiptul de la demisia, sub presiunea populară, lui Hosni Mubarak la 11 februarie 2011.
Campania pentru prezidențiale a luat recent forma unei confruntări între Suleiman, fost membru în "primul cerc" al lui Mubarak, care spune că vrea să "salveze țara de la haos", și Frații Musulmani, care îl acuză că vrea "să fure revoluția".
Deși inițial anunțaseră că nu vor participa la alegeri, Frații Musulmani, principala forță politică a țării, s-au lansat în cursa pentru președinție.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei