Autorităţile germane se tem de creşterea sentimentelor antiisraeliene în şcoli

de Sorin MIHALACHE Joi, 12 Octombrie 2023 213
Comisarul guvernului german pe problema antisemitismului, Felix Klein, şi-a exprimat preocuparea că tendinţele antiisraeliene din şcoli vor creşte în urma răspunsului militar la atacul masiv lansat asupra Israelului de gruparea islamistă Hamas, relatează agenţia DPA.
„Sunt foarte îngrijorat. Cu cât va progresa răspunsul Israelului la aceste atacuri teroriste, cu atât atmosfera din şcoli se va întoarce clar împotriva Israelului. Deja vin ştiri şocante de la şcoli unde elevii vor să arboreze drapele palestiniene, ceea ce înseamnă aducerea conflictului în şcoli”, a menţionat responsabilul german.
La un gimnaziu din cartierul berlinez Neukolln, un elev a venit cu un steag palestinian, ceea ce a dus la o confruntare violentă cu un profesor. Părinţii au planificat ulterior o demonstraţie, care a fost interzisă de poliţie, după interzicerea ei fiind distribuite manifeste antiisraeliene.
Felix Klein a subliniat că profesorii trebuie să fie mai bine pregătiţi, între alte măsuri.
„Trebuie să-i facem pe profesori să conştientizeze mai bine lupta împotriva antisemitismului. De multe ori este o chestiune de întrebări individuale: cum evaluez conflictul din Orientul Mijlociu? De ce ne exprimăm acum compasiunea pentru faptul că sunt omorâţi oameni în Orientul Mijlociu? Pentru asta e nevoie de foarte mult tact”, a spus Klein.
Taguri

Comentează știrea

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei