Avion de pasageri, deturnat către Geneva de propriul copilot

de Cuget Liber Marţi, 18 Februarie 2014 168
Un avion al companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba către Roma, a aterizat la Geneva, în Elveția, după ce a fost deturnat, relatează BBC News Online.

Autorul deturnării avionului companiei Ethiopian Airlines, care se deplasa de la Addis Abeba la Roma, a fost copilotul, iar acesta a fost arestat luni la Geneva, a anunțat purtătorul de cuvânt al aeroportului, citat de AFP.

Bărbatul în vârstă de 31 de ani a afirmat, în conversațiile sale cu turnul de control, că "se simte amenințat" în țara sa și a cerut azil politic în Elveția, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Eric Grandjean. El a declarat că a profitat de momentul în care comandantul a mers la toaletă pentru a se închide în cabină.

De asemenea, copilotul a fost cel care a declanșat alarma privind deturnarea avionului printr-un mesaj transmis turnului de control elvețian.

Avionul a fost ulterior escortat până la Geneva de avioane de vânătoare Eurofighter, probabil ale Armatei italiene.
După aterizare, copilotul în vârstă de 31 de ani a ieșit din cabina de pilotaj pe fereastră, ajutându-se de o coardă, și s-a predat poliției.

Autorul deturnării urmează să fie interogat de poliție și autoritățile judiciare, dar, din punct de vedere tehnic, "infracțiunea pe care a comis-o este mai degrabă o luare de ostatici, pentru care riscă o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare", a declarat procurorul din Geneva, Olivier Jornot, care a participat la conferință, scrie realitatea.net.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei