Bashar Al-Assad acuză SUA că sprijină grupurile de rebeli din Siria

de Cuget Liber Marţi, 10 Iulie 2012 268
Președintele sirian, Bashar Al-Assad, a acuzat Statele Unite ale Americii că sprijină grupurile de rebeli pentru destabilizarea țării sale.
Declarația a fost acordată postului național de televiziune german, ARD, într-unul din rarele interviuri pentru un canal occidental. "Statele Unite fac parte din conflict. Ele oferă umbrela și sprijinul politic acestor grupuri pentru a destabiliza Siria", a subliniat Assad.
Întrebat dacă Washingtonul este responsabil de moartea civililor sirieni nevinovați, Assad a replicat: "Sigur. Exact! Cât timp oferi sprijin de orice natură teroriștilor, ești partenerul lor. Indiferent că le trimiți armament, bani, suport public și politic în cadrul Națiunilor Unite", a spus Assad.
În același interviu, liderul sirian a precizat că nu are intenția să cedeze puterea și că rămâne în funcție pentru a face față situației dificile cu care se confruntă Siria. "Președintele nu ar trebui să fugă de responsabilitățile sale, iar noi avem acum o provocare națională în Siria. El (președintele) nu trebuie să evite situația, dar pe de altă parte, un președinte trebuie să se bucure de sprijinul poporului său", a adăugat Assad. Președintele sirian a mai spus că nu va abandona canalul de negocieri cu administrația ameri-cană: "Noi nu am închis ușa niciunei țări din lume și niciunui oficial, atât timp cât se dorește soluționarea pro-blemelor din Siria. Numai că aceștia trebuie să se dovedească de bună credință, serioși și mai ales sinceri".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei