Cel puțin șapte milioane de dolari au fost furați de la Banca Centrală a Albaniei

de Cuget Liber Sâmbătă, 02 August 2014 90
Șapte angajați ai Băncii Centrale din Albania au fost arestați și puși sub acuzare pentru furtul a cel puțin șapte milioane de dolari din rezervele bancare în cursul ultimilor patru ani, a anunțat, vineri, într-un comunicat, poliția albaneză.

Cinci angajați ai Băncii Centrale acuzați de furt și abuz de putere au fost arestați joi seară, la câteva zile după arestarea altor două persoane, responsabili într-un centru de depozitare a bancnotelor, potrivit sursei.
Autoritățile din cadrul poliției au anunțat că ancheta continuă și că alte persoane, printre care responsabili ai unor filiale ale băncii, ar putea fi, de asemenea, puse sub acuzare.
Potrivit presei locale, unul dintre suspecți, Ardian Bitraj, responsabil cu depozitarea bancnotelor, a recunoscut furtul și a declarat că a pierdut toți banii la pariuri sportive.

La rândul lor, autoritățile bancare albaneze au confirmat furtul și au afirmat că au "luat măsuri imediate pentru consolidarea nivelului de securitate și recuperarea pagubelor".
Guvernatorul Băncii Centrale, Adrian Fullani, a afirmat, miercuri, într-o conferință de presă, că "rezervele de bani depuse la Banca Albaniei nu au fost afectate și sunt păstrate în condiții de înaltă securitate".

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei