Israel și Hamas au acceptat o încetare a focului timp de 72 de ore în Fâșia Gaza

de Cuget Liber Sâmbătă, 02 August 2014 49
Israel și Hamas au convenit asupra unei încetări a focului de 72 de ore în Fâșia Gaza, teatrul unei ofensive militare israeliene îndepând cu 8 iulie, a anunțat vineri dimineața secretarul de Stat american, John Kerry, aflat într-o vizită la New Delhi, relatează AFP. Armistițiul de 72 de ore a intrat în vigoare vineri dimineața, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), în Fâșia Gaza.

Pe de altă parte, Egiptul a informat vineri oficialii palestinieni că amână negocierile prevăzute la Cairo între delegația israeliană și palestiniană, după ce Israelul a informat despre capturarea unuia dintre soldații săi, potrivit unui reprezentant al Jihadului Islamic.
"Egiptenii au contactat Jihadul Islamic și au spus că Israelul i-a informat că un soldat a fost capturat", a afirmat Ziad al-Nakhale. "Discuțiile au fost amânate", a adăugat el.
Anterior, armata israeliană a anunțat că este posibil ca un soldat israelian să fi fost răpit în Fâșia Gaza, vineri dimineață, în timp ce un armistițiu era în vigoare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei