Cetățenii francezi, categorici împotriva romilor

de Cuget Liber Luni, 30 Septembrie 2013 328
Nouă francezi din zece apreciază că romii se integrează dificil în societatea franceză, iar șapte francezi din zece consideră că ministrul de Interne Manuel Valls a avut dreptate să spună acest lucru, potrivit unui sondaj publicat de ziarul Le Parisien în ediția online de sâmbătă.
Valls a declanșat o polemică dură în contextul campaniei pentru alegerile municipale și europene, declarând că doar o minoritate a romilor dorește să se integreze în țara sa. Iar într-un nou incident guvernamental pe această temă, ministrul francez al Locuințelor Cécile Duflot l-a acuzat că a trecut "dincolo de ceea ce pune în pericol pactul republican".
Însă, potrivit publicației franceze, un sondaj efectuat de BVA pentru "Le Parisien-Aujourd’hui en France" arată că francezii susțin afirmațiile ministrului de Interne. Aproape în unanimitate - 93% -, persoanele chestionate apreciază că romii se integrează dificil în societatea franceză, potrivit sondajului. Alți 5% consideră că aceștia se integrează "mai degrabă bine", iar 2% nu se pronunță, potrivit ediției franceze a site-ului Huffington Post.
Această constatare depășește clivajele politice, deoarece această opinie este împărtășită de 98% dintre simpatizanții dreptei și de 84% dintre cei ai stângii, subliniază Le Parisien. Inclusiv alegătorii ecologiștilor sau Partidului de Stânga care, în schimb, condamnă afirmațiile lui Valls, se raliază acestei idei a unui eșec al integrări a romilor, în proporție de 76% și, respectiv 69%.
În plus, o majoritate a francezilor (53%) consideră că romii se integrează "foarte rău".
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei