"Doamna de fier" a Argentinei, realeasă președinte din primul tur

de Cuget Liber Marţi, 25 Octombrie 2011 770
Președinta argentiniană Cristina Kirchner a fost realeasă în funcție pentru un nou mandat de patru ani, în urma alegerilor prezidențiale de duminică.
Potrivit rezultatelor parțiale anunțate după numărarea a 80 la sută din voturi, ea a obținut 53,42 la sută din voturi, obținând victoria din primul tur de scrutin și devansându-și princi-palul contracandidat, socialis-tul Hermes Binner, care a obți-nut numai 17,8 la sută din voturi.
Duminică seară, Cristina Kirchner le-a mul-țumit tinerilor adunați în centrul capitalei, înainte de a dansa alături de candidatul pentru func-ția de vicepreședinte, actualul ministru al Eco-nomiei, Amado Boudou.
Popularitatea Cristinei Kirchner se datorează în mare parte politicii sale economice și sociale. Creșterea economică a Argentinei a fost 8 la sută în medie de la preluarea puterii de către soțul și predecesorul său, Nestor Kirch-ner - (2003-2007), care a murit în octombrie 2010 -, cu excepția lui 2009, an marcat de criza internațională. Con-sumul este în plină dezvoltare și rata șomajului abia depă-șește 7 la sută.
Argentina beneficiază de creșterea prețurilor la materiile prime, în special soia, fiind cel de-al treilea producător de soia din lume. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei