Doi cetățeni ucraineni au votat fără a avea dreptul, la Costinești

de Madalina PETRESCU Marţi, 11 Iunie 2024 350
Haosul care guvernează în judeţul Constanţa după aceste alegeri locale pare să nu aibă sfârşit, ba, mai mult, se accentuează, asta după ce de la Biroul Electoral Constanţa a venit şi informaţia că doi cetăţeni ucraineni au votat, fără a avea acest drept.

Nebunia alegerilor a început în Costineşti, unde, imediat după începerea votului, procesul electoral a fost întrerupt din cauză că s-a constat că buletinele de vot erau tipărite greşit, în sensul că într-una dintre căsuţe apărea numele unui partid şi sigla altei formaţiuni politice. În total, au fost tipărite greşit 3.100 de buletine.

De parcă nu era de ajuns această situaţie, la Costineşti voturile s-au numărat până acum de cinci ori şi este în curs a şasea numărătoare, în timpul căreia s-a întrerupt furnizarea de energie electrică. Vlad Jipa, preşedintele Biroului Electoral Județean, a constatat că doi cetăţeni ucraineni au votat, în ciuda faptului că nu aveau niciun drept să facă acest lucru, astfel că a pus în discuţie realuarea procesului electoral.

În ceea ce-i priveşte pe cei doi cetăţeni ucrainieni care au votat, reprezentanţii BECL Costineşti au stabilit că nu au competenţa să dispună reluarea votării.

De asemenea, s-a dispus reluarea numărării voturilor și în orașul Hârșova.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei