Egiptul va lăsa să intre ajutorul umanitar în Gaza prin punctul Kerem Shalom

de Sorin MIHALACHE Duminică, 26 Mai 2024 109
Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi s-a angajat, într-o discuţie cu omologul său american Joe Biden, să lase să treacă asistenţa umanitară în Fâşia Gaza prin punctul de trecere de la Kerem Shalom, din sudul Israelului, a transmis Casa Albă, informează agenţia AFP.
„Aceasta va ajuta să salveze vieţi”, a adăugat preşedintele egiptean, potrivit căruia Biden, la rândul său, s-a angajat pe deplin să lucreze în favoarea redeschiderii unui alt punct de trecere, cel de la Rafah, singurul dintre Egipt şi enclava palestiniană.
Israelul, care desfăşoară operaţiuni militare la Rafah, a preluat controlul acestui post de frontieră la începutul lunii mai, astfel încât trecerea asistenţei umanitare este blocată.
În discuţia din week-end, preşedinţii american şi egiptean au evocat de asemenea noi iniţative vizând eliberarea imediată a ostaticilor şi instaurarea unei încetări imediate şi durabile a focului în Gaza.
Situaţia umanitară rămâne alarmantă în teritoriul palestinian după mai mult de şapte luni de război. În acest interval, cel puţin 35.800 de palestinieni, în cea mai mare parte a lor civili, au fost ucişi, potrivit datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei