Fostul lider al mafiei din Boston, găsit vinovat pentru 11 crime și conspirație

de Cuget Liber Marţi, 13 August 2013 79
Fostul lider al mafiei din Boston, James "Whitey" Bulger, a fost găsit vinovat luni de crime și conspirație de către juriul unui tribunal din Massachusetts, în nord-estul Statelor Unite, scrie presa americană.


După cinci zile de deliberări, jurații l-au găsit vinovat pe Bulger, în vârstă de 83 de ani, pentru 31 din cele 32 de capete de acuzare formulate împotriva sa, a precizat CNN.

Bulger își va afla pedeapsa pe 13 noiembrie. Fostul șef al grupării din Winter Hill, care s-a aflat ani de zile pe lista cu cei mai căutați fugari de către FBI, era judecat pentru 19 crime comise în perioada 1972-2000 și pentru extorcare, spălare de bani și trafic de arme.

Dispărut la sfârșitul lui 1994, Bulger a fost arestat în California în iunie 2011, unde locuia de mai mulți ani sub un nume fals, împreună cu partenera sa.

Fostul lider al mafiei din Boston, care și-a început "cariera" la vârsta de 14 ani, a inspirat personajul jucat de Jack Nicholson în filmul "The Departed" ("Cârtița") regizat de către Martin Scorsese și numeroase cărți, scrie Mediafax.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei