Francezii nu îi mai vor ca președinți pe Hollande și Sarcozy

de Cuget Liber Duminică, 03 Ianuarie 2016 58
Actualul și fostul președinte al Franței au intrat în dizgrația alegătorilor. Trei din patru francezi nu vor ca Hollande și Sarkozy să candideze la prezidențiale din 2017, indică un sondaj pentru cotidianul Le Parisien. Asta în condițiile în care peste 80 % dintre respondenți se plâng că nu se înnoiește clasa politiă, o opinie împărtășită atât de electoratul de stânga, cât și cel de drepta, transmite B1TV.

Francezii se pregătesc deja de alegerile de anul viitor, așa că se întrec în sondaje. Cel mai recent, arată că o nouă candidatură a actualului șef al statului, Francois Hollande, la prezidentialele din 2017 nu este deloc pe placul alegătorilor. 74% dintre respondenți preferă un alt președinte. În aceeași situație ingrată se află și predecesorul său, Nicolas Sarkozy, a cărui politică pare să nu mai convingă pe nimeni.
De altfel, nemulțumirea locuitorilor din Hexagon nu scutește pe niciun politician aflat în prim-plan în acest moment, cu excepția lui Alain Juppe, fost prim-ministru de dreapta. Pe acesta, 52% dintre intervievați l-ar dori candidat în 2017, arată același studiu.
Din generația de politicieni în ascensiune, actualul ministru al economiei, Emmanuel Macron, este cel care, potrivit 55% dintre francezi, întruchipează cel mai bine înnoirea clasei politice, fiind urmat de Marion Marechal-Le Pen, deputată a Frontului National care se bucură de simpatia a 43% dintre respondenți. Chiar și așa, conform sondajului, 84% dintre francezi sunt de părere că nu există o înnoire suficientă a scenei politice.
Studiul a fost realizat pentru cotidianul Le Parisien, pe un eșantion de 1.042 de persoane, în perioada 23-24 decembrie 2015.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei