Google a inaugurat la Paris noul său centru dedicat inteligenţei artificiale

de Madalina PETRESCU Joi, 15 Februarie 2024 236
Google a inaugurat joi la Paris, în prezenţa CEO-ul Sundar Pichai, noul său centru de cercetare şi dezvoltare în domeniul inteligenţei artificiale (AI), a cărui misiune este "de a face să apară noi parteneriate academice" şi de a forma profesionişti în această tehnologie, informează AFP.

După un prim centru inaugurat la Paris în 2018, Google va reuni în acest nou "hub" peste 300 de cercetători şi ingineri din diversele sale echipe care colaborează cu universităţi şi institute de cercetare franceze sau care contribuie la dezvoltarea produselor sale, cum ar fi platforma YouTube şi browserul Chrome.

"Franţa posedă atuuri considerabile în domeniul ştiinţific, cu 500.000 de cercetători şi instituţii de prim rang precum CNRS, Inria, Paris Saclay, Institutul Curie şi Universitatea PSL (Paris Sciences & Lettres)", au declarat reprezentanţii Google într-un comunicat de presă.

"Acest hub va permite stabilirea unor cooperări cu aceste instituţii pentru a stimula cercetarea fundamentală şi cercetarea aplicată în domeniul inteligenţei artificiale, consolidând astfel poziţia de lider a Franţei în acest domeniu", au adăugat reprezentanţii gigantului american, care intenţionează să formeze 100.000 de profesionişti francezi în domeniul instrumentelor de inteligenţă artificială până la sfârşitul anului 2025.

De asemenea, Sundar Pichai a fost primit la Palatul Elysée de preşedintele Emmanuel Macron, care "i-a reamintit viziunea sa asupra inteligenţei artificiale, în care inovaţia trebuie să facă să avanseze economiile noastre şi să contribuie la binele comun, într-un cadru care să protejeze drepturile cetăţenilor". Ei au discutat, de asemenea, despre "dezinformarea online, o chestiune crucială, în special în acest an electoral pentru multe democraţii".

Cu un buget de 300 de milioane de euro, acest laborator non-profit este dedicat cercetării open source, cu ambiţia, de exemplu, de a crea propriul model lingvistic, graţie unui grup de cercetători care au lucrat deja pentru mari actori din sectorul tehnologiei, precum Facebook, Google şi Apple.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei