Grecia nu renunță la despăgubirile pentru crimele naziste

de Cuget Liber Joi, 23 Ianuarie 2014 198
Grecia nu a renunțat la posibilitatea de a cere Germaniei despăgubiri pentru crimele naziste, o dezbatere veche care a revenit în actualitate odată cu criza economică, a declarat vineri un ministru adjunct al afacerilor externe, relatează AFP.

'Grecia nu a renunțat niciodată la dosarul despăgubirilor germane', a declarat ministrul Dimitris Kourkoulas, citat de agenția ANA, în răspuns la o întrebare din partea unui parlamentar al partidului populist de dreapta Grecii Independenți.
În septembrie 2012, Grecia a creat, sub egida Curții de Conturi, un 'grup de lucru' care să studieze arhivele naționale pentru a stabili valoarea pagubelor provocate de crimele naziste pentru care s-ar putea cere despăgubiri Berlinului.

'Revendicarea despăgubirilor germane nu are nimic de-a face cu criza sau cu programele de ajustare ale (finanțelor) țării', a adăugat Kourkoulas, scrie agerpres.ro.
La rândul său, Germania a susținut mereu că problema despăgubirilor de război a fost rezolvată în cadrul acordurilor între state la Conferința de la Paris, în noiembrie 1945.

Taguri

Comentează știrea

hermes store
9 iunie 2014
hermes store

hermes 5 download Stiri Actual : Grecia nu renun?ă la despăgubirile pentru crimele naziste | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes store http://www.mejlskovgaard.dk/hermes-store-handbag-is-not-so-inaccessible.aspx

hermes black
10 iunie 2014
hermes black

hermes purse 20000 Stiri Actual : Grecia nu renun?ă la despăgubirile pentru crimele naziste | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes black http://www.krikonis.gr/perfect-portugal-hermes-birkin-bags-for-the-new-year.asp

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei