Hezbollahul susține că are capacitatea de a bombarda Israelul în cazul unui război

de Cuget Liber Luni, 15 Iulie 2019 133
Liderul Hezbollahului șiit libanez, sprijinit de Teheran, a apreciat că Israelul nu va rămâne "neutru" în cazul unui conflict între Iran și Statele Unite, relatează AFP.
"Iranul are capacitatea de a bombarda Israelul cu forță și cruzime", a adăugat Hassan Nasrallah într-un interviu acordat postului de televiziune al Hezbollah, Al-Manar.
"Atunci când americanii vor înțelege că un astfel de război ar putea șterge Israelul de pe hartă, își vor schimba părerea", a mai spus el, după mai multe săptămâni de tensiuni între Statele Unite și Iran.
"Responsabilitatea noastră colectivă în regiune este de a acționa pentru prevenirea unui război american contra Iranului", a adăugat el, subliniind că Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite nu au niciun interes ca să izbucnească un conflict.
Vineri, Camera Reprezentanților a Statelor Unite, controlată de democrați, a adoptat o măsură pentru a restrânge posibilitatea ca Donald Trump să atace Iranul, exprimându-și îngrijorarea că atitudinea președintelui republican ar putea declanșa un război inutil.
O inițiativă similară a eșuat însă în Senat, în mâinile republicanilor.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei